Andreas Helbo Beck (til venstre) og Nikolaj Lykke Viborg var glade efter medvirken i Løvens Hule.

Andreas Helbo Beck (til venstre) og Nikolaj Lykke Viborg var glade efter medvirken i Løvens Hule. Privatfoto

Løver kaster over en million efter unge aarhusianere

Just Eat-stifter Jesper Buch og Jan Lehrmann, medstifter af Bilbasen og Benjamin Media, investerer millionbeløb i den aarhusianske plakatvirksomhed Dialægt

Af
Jeppe Rafn

Nikolaj Lykke Viborg og Andreas Helbo Beck fra den aarhusianske plakatvirksomhed Dialægt deltog onsdag aften i det populære TV-program 'Løvens Hule' på DR1.

Her præsenterede de 'løverne' for deres virksomhed Dialægt, som er i vækst og siden opstarten i efteråret 2015 har omsat for over otte millioner kroner. Formålet med at at medvirke i Løvens Hule er at få en eller flere af de fem professionelle investorer (løver) til at skyde penge i deltagernes virksomhed.

Uddrag af plakat fra Dialægt med sjove aarhusianske udtryk.

Uddrag af plakat fra Dialægt med sjove aarhusianske udtryk. Pressefoto

Det lykkedes til fulde for Nikolai og Andreas. Deres virksomhedskoncept - plakater med sjove udtryk og vendinger fra en lang række danske dialekter - gik rent ind hos Jesper Buch (stifter af Just Eat med mere) og Jan Lehrmann (medstifter af Bilbasen og Benjamin Media med mere), der begge gerne ville investere 500.000 kroner i Dialægt.

Kloge folk ombord

Det var for lidt, syntes Nikolai og Andreas, der fik overtalt de to investorer til hver at skyde 600.000 kroner ind i virksomheden mod at få en andel på hver 10 procent i Dialægt.

"Vi gik ind i Løvens Hule med det formål at få kloge folk med ombord, som kunne komme med strategiske indspark og motivation. Det må man virkelig sige, vi har fået i Jesper og Jan. Det bliver en sindsygt spændende rejse, vi nu skal på med Dialægt," siger Nikolaj Lykke Viborg i en pressemeddelelse fra Dialægt.

"Planen er at få vores produkter ud i 500 forskellige butikker landet over, og så skal vi forsøge at bringe Dialægt til udlandet."

Publiceret 17 January 2019 14:47