Det Grønne Torv med Den Blå Skulptur, der med årstiden skifter fra springvang til at blive skøjtebane

Det Grønne Torv med Den Blå Skulptur, der med årstiden skifter fra springvang til at blive skøjtebane Foto: Tivoli Friheden

Tivoli Friheden nyhed: Springvand om sommeren - skøjtebane om vinteren

Ny attraktion i Tivoli Friheden skifter karakter efter årstiderne

Til sommer kan børn og barnlige sjæle lege i strålerne fra et nyt springvand i Tivoli Friheden i Aarhus. Springvandet bliver både spektakulært og bæredygtigt, oplyser Tivoli Friheden i en pressemeddelelse, og om vinteren kan springvandet omdannes til en skøjtebane.

Springvandet/skøjtebanen får navnet Den Blå Skulptur og bliver det centrale element på den nye attraktion Det Grønne Torv, hvor gæsterne kan lege og slappe af. Det Grønne Torv bliver indrettet midt i parken, hvor der er blevet ledig plads efter udskiftningen af Orkanens Øje med den mindre pladskrævende nye fritfaldsattraktion Hjertekig.

Det Grønne Torv er blevet skabt med støtte fra elselskabet NRGi. Vandet fra springvandet opsamles sammen med regnvand under torvet, hvor det renses og recirkuleres tilbage til installationen. Derudover kan man også opleve Solblomsterne, hvis blade består af solceller, som folder sig ud i takt med solen og lagrer energi. Energien bruges blandt andet til at drive springvandet, Tivoli-arkaden og belysningen i parken.

"Jeg er meget begejstret for Det Grønne Torv, hvor det er lykkedes at skabe en attraktion, der både er fascinerende og underholdende og samtidig bæredygtig," siger direktør Henrik Ragborg Olesen i pressemeddelelsen fra Tivoli Friheden.

Det Grønne Torv er det tredje energivenlige tiltag i parken med støtte fra NRGi. I 2016 blev pladsen foran indgangen renoveret med LED-belysning og et stort solcelletræ. I 2017 kom Energipladsen, hvor energien fra særlige vindtulipaner driver parkens ældste forlystelse Frihedskarrusellen.

Forpladsen, Energipladsen og Det Grønne Torv kommer til at ligge som perler på en snor gennem parken, der har 600.000 besøgende om året.

jr

Publiceret 15 January 2019 18:49