17-årige Gustav Mogensen jagter bolden i en kamp mod FC Midtjylland i efteråret 2018, hvor han også formåede at komme på måltavlen efter ni minutter. Foto: Ole Nielsen/AGF

17-årige Gustav Mogensen jagter bolden i en kamp mod FC Midtjylland i efteråret 2018, hvor han også formåede at komme på måltavlen efter ni minutter. Foto: Ole Nielsen/AGF

Landsholdsaktuel AGF-bomber drømmer om debut på Ceres Park

17-årige Gustav Mogensen er udtaget til det danske U19-landshold, som på fredag drager til Cypern for at spille to træningskampe

Af
Martin Jørgensen

AGF Om få dage går det løs på Aiya Napa Stadion på Cypern, når det danske U19-landshold skal møde Israel i en venskabskamp. Én af dem, der skal i aktion, er Gustav Mogensen, som til dagligt spiller på AGF's U19-hold.

"Det var selvfølgelig ekstra stort første gang, man blev udtaget. Men det ændrer ikke på, at det stadig er en stor oplevelse hver gang, man er med," fortæller den 17-årige offensive landsholdsspiller.

Den store angriber er kun 17 år gammel. Alligevel står han noteret for hele 24 ungdomslandskampe med seks mål til følge. En måltotal, som i landsholdstruppen kun er overgået af navnebroren i FC Midtjylland, Gustav Isaksen, der har nettet syv gange.

"Jeg er mest blevet brugt som indskifter, men jeg har flere gange sat mit præg på kampen, når jeg er kommet ind, så jeg føler, at jeg har vist mig godt frem," siger Gustav Mogensen og tilføjer:

"Det er ikke alle, der kommer til at være en del af landsholdet, så det er en kæmpe ære for mig, for udover det fodboldmæssige, så har jeg også fået en masse gode venskaber med spillere fra andre klubber."

Personlig succes

Til hverdag er spilledragten hvid og ikke rød, når han spiller for AGF's U19-hold. Efter et skuffende efterår er U19-holdet placeret helt nede som nummer ni og har kun formået at score 17 mål. Mere end hver tredje er dog scoret af Gustav Mogensen.

"Det er fedt, at jeg har kunne være med i U19 Ligaen, selvom jeg er førsteårsspiller. Og at jeg også har scoret mål er rigtig positivt," fortæller den lange spydspids, som indtager en delt ottendeplads med seks sæsonscoringer på den nationale topscorerliste i U19 Ligaen.

Han beskriver sig som en hårdtarbejdende angriber, der både scorer mål med hovedet og fødderne. Han fremhæver sine dybdeløbe som én af sine styrker.

"Jeg er lidt en atypisk spiller, synes jeg. Jeg er stor, god med hovedet og hurtig, og dem føler jeg ikke, at der er mange af på min alder," lyder det fra den 190 centimer høje spiller, som mener, at han skal blive bedre til at spillet med ryggen til mål. Noget, han arbejder hårdt for i dagligdagen.

Kontraktudløb til sommer

Frontløberen, som har fået sin fodboldopvækst i IF Midtdjurs/Nimtofte, kom til AGF i 2012. Siden da er det blevet til et hav af mål på ungdomsplan. I slutningen af 2016 blev han belønnet med en to og et halvt år lang ungdomskontrakt.

Det er sågar allerede blevet til et par træninger med førsteholdet under David Nielsen. Fra vinteropstarten er det tilmed planen, at Gustav Mogensen skal have endnu flere træninger med seniorholdet.

"Det bliver fedt at måle sig med de bedste i klubben og se, hvad man skal blive bedre til, så man en dag får lov til at spille på Ceres Park."

For at en debut på seniorplan skal blive en realitet, kræver det en kontraktforlængelse. Den nuværende står til at udløbe til sommer, men spilleren selv er fortrøstningsfuld omkring fremtiden.

"Jeg lader min agent klare alt det med min kontrakt. Jeg vil gerne bare spille fodbold og gøre mit bedste, men jeg er meget glad for at være i AGF," understreger Gustav Mogensen, som håber, at han inden for to år har fået seniorkampe og noget mere erfaring.

Til dagligt går Gustav Mogensen på Aarhus Handelsgymnasium, som han hver morgen tager bussen hen til. Skole bliver det dog ikke til fra 11. januar til 18. januar, hvor Israel venter i første landskamp, inden Cypern er modstanderen både 15. og 17. januar. Også holdkammeraten Daniel Gadegaard Andersen skal med på flyveren til Cypern.

Publiceret 10 January 2019 14:00