Projekt Opgang til Opgang skal efter planen tilbydes 60 familier i Gellerup. Foto: Danni Paulsen

Projekt Opgang til Opgang skal efter planen tilbydes 60 familier i Gellerup. Foto: Danni Paulsen

Fond giver 23 millioner til Gellerup-projekt

Aarhus Kommunes projekt Opgang til Opgang, der skal styrke beskæftigelsesindsatsen i Gellerup, får støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond

Intet mindre end 23.363.875 kroner har Aarhus Kommune fået tilsagn om fra den A.P. Møllerske Støttefond til det fireårige projekt Opgang til Opgang.

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Centralt i projektet er målet om, at de kommunale medarbejdere får tid og mulighed for at opbygge en tæt og tillidsfuld relation til familierne, som giver bedre muligheder for at sætte ind med sociale indsatser og konkrete planer for beskæftigelse, der passer til hver enkelt familie.

Håbet er, at den indsats kan være et skridt i retning mod kommunens plan om at komme parallelsamfund til livs.

Udsatte familier skal i højere grad deltage i samfundet og være med til selv at opbygge et stærkere lokalområde. Det er udgangspunktet for projektet Opgang til Opgang, der er en del af Aarhus Kommunes plan for at komme kommunens parallelsamfund til livs.

Begejstret rådmand

”Vi ved, at beskæftigelse kan være med til at løse op for problemer og skabe bedre forhold for udsatte familier. Men det er jo også sådan, at forskellige sociale problemer i den enkelte familie ofte er med til at spænde ben for en vellykket beskæftigelsesindsats. Og her tror vi på, at muligheden for at komme helt tæt på de her familier og kigge hele vejen rundt om deres situation kan være med til at gøre forskellen, både for den enkelte familie, og på en større skala også for området som helhed. Det kræver selvsagt ekstra meget tid og omhyggelighed og derfor også ekstra ressourcer. Men med den flotte opbakning kan vi nu gennemføre projektet i fuld skala, og det er jeg både begejstret og taknemmelig for,” siger Kristian Würtz.

Projektets fokus er at skabe stabil og varig tilknytning til arbejdsmarkedet for forældre samt at få flere unge i uddannelse og fritidsjob.

I alt 60 udsatte familier i Gellerup skal efter planen tilbydes at være med til at afprøve og dokumentere metoden. De mange penge skal blandt andet sikre, at Kommunen kan ansætte ti nye medarbejdere samt en teamleder, der i projektperioden skal være tilknyttet projektet.

Projektet vil blive gennemført i et samarbejde med Brabrand Boligforening, Socialt Udviklingscenter SUS, Røde Kors, Center for Innovation i Aarhus samt Marianne Simonsen, Professor i Økonomi og Lars Skipper, Lektor i Økonomi fra Aarhus Universitet.

dp

Publiceret 10 January 2019 16:24