Elmer Møller ligger i øjeblikket nummer 141 på juniorverdensranglisten, og det er for spillere op til 18 år. Med de seneste resultater tyder alt på, at han kommer i top 100 i starten af det nye år. Han er fjerde højest rangerede på verdensplan i sin egen årgang.

Elmer Møller ligger i øjeblikket nummer 141 på juniorverdensranglisten, og det er for spillere op til 18 år. Med de seneste resultater tyder alt på, at han kommer i top 100 i starten af det nye år. Han er fjerde højest rangerede på verdensplan i sin egen årgang. Foto: Srdjan Stevanovic - Starsportphoto.Com

Tennis:

Aarhusiansk stortalent slår til i Sverige

15-årige Elmer Møller er flyttet hjemmefra for at få yderligere gang i tenniskarrieren og brager op ad juniorverdensranglisten

Af
Kim Skovrup Andersen

Det, der startede for sjovt med stangtennis i bedsteforældrenes baghave, har udviklet sig til at være blevet en særdeles ambitiøs hobby for den i dag 15-årige Elmer Møller. Så ambitiøs, at Aarhus-drengen i dette efterår har valgt at flytte til Stockholm, hvor han tilknyttet tennisakademiet 'Good to Great' i Stockholm.

Elmer Møller har i et par år været et af de talenter, som Dansk Tennis Forbund har udpeget som et af landets største og et af dem, der satses på. Han har spillet på diverse junior-landshold i de seneste fem år og er allerede i en ung alder rejsende i tennis.

Tennisakademiet i Sverige ledes af den tidligere topspiller Magnus Norman, der i sin karriere nåede op som nummer 2 på verdensranglisten.

"Jeg har længe syntes, det kunne være spændende at træne på et akademi, hvor man lever en mere professionel hverdag bygget op omkring tennis. På 'Good to Great'- akademiet er der stor fokus på tennis, og hvordan man når langt med sin tennis," siger han.

Hjemme hver sjette uge

Lokalavisens udsendte møder Elmer Møller i Skovbakkens Tennis' træningshal på Hvidkildevej i Risskov. Det er her, han svinger ketsjeren, når han er hjemme.

Som regel er stortalentet fem uger ude og en uge hjemme i Aarhus. De fem uger ude består typisk af tre ugers træning i Stockholm og to ugers turneringsakitivitet rundt i verden.

Når det unge tennis-talent er hjemme i 'Smilets By' går han i niende klasse på Ellevangskolens ESAA-linje i Risskov(Elite Sports Akademi Aarhus, red.). Her gik han også i ottende, men det sidste år i folkeskolen er af gode grunde en del anderledes end de fleste jævnaldrendes.

"Jeg tager det meste online, og når jeg så er hjemme, er jeg på Ellevangskolen, hvor der er nogle lærere, som er rigtig hjælpsomme og strukturerer min hverdag for mig," fortæller han.

Det er ikke planen, at skolen skal fylde meget de næste par år.

"Når jeg er færdig med med 9. klasse håber jeg at kunne spille en masse udenlandske turneringer i nogle år, men eg regner stærkt med, at jeg på et tidspunkt skal tage en uddannelse. Man ved jo aldrig, hvad der kan ske. Jeg kan jo falde og blive skadet i morgen," siger han.

Davis Cup-debut

I denne sæson er tennis-esset for alvor slået igennem.

Han fik Davis Cup-debut i efteråret i Budapest. Det er tennisudgaven af verdensmesterskaberne for hold under 16 år, hvor de 16 bedst nationer i verden er med. Her klarede Danmark sig historisk godt med en kvartfinaleplads.

Elmer Møller - i midten - med sine Davis Cup-holdkammerater Holger Nødskov Rune og Oskar Brostrøm Poulsen.

Elmer Møller - i midten - med sine Davis Cup-holdkammerater Holger Nødskov Rune og Oskar Brostrøm Poulsen. Foto: Dansk Tennis Forbund

"Det var en spændende og stor oplevelse at spille Davis Cup. Det var mega fedt, vi nåede kvartfinalen, og vi var faktisk uheldige med at møde og ryge ud til topseedede Italien," siger Elmer Møller.

Derudover har 2018 budt på flere turneringssejre i udlandet og en finaledeltagelse til EM i Moskva.

"Det var en rigtig god turnering for mig. Jeg havde ikke forventet at vinde sølv, for de fleste modstandere var et år ældre og større end mig. Jeg syens, jeg kompenserer for min manglende højde og slagstyrke ved at være bedre til at tænke tennis og spille bolden derhen, hvor det ikke er særligt behageligt for min modstander," forklarer talentet, der også peger på det mentale som en styrke.

Fjerdebedst i verden

De gode resultater har bevirket, at Elmer Møller i skrivende stund ligger nummer 141 på juniorverdensranglisten, og det er for spillere op til 18 år. Med de seneste resultater er det sandsynligt, at han kommer i top 100 allerede i januar. Kigger man udelukkende på hans årgang, er han fjerdebedst i verden.

"Min store drøm er at komme til at leve af tennis. Ellers ville jeg ikke lægge så meget tid og energi i det. Jeg ofrer en del, men det er det værd med rejserne og oplevelserne. Jeg synes, det bliver sjovere og sjovere, jo længere man kommer, og der kommer mange fede turneringer, hvis man gør det godt," siger Elmer Møller.

I midten af januar tager den 15-årige tennisspiller til Sydamerika for at spille tre såkaldte kategori 1-turneringer i henholdsvis Colombia, Ecuador og Paraguay. Elmer Møller var ellers kvalificeret til Australian Open for juniorer, men har i samråd med sin far Jesper Bak valgt at prioritere anderledes.

Publiceret 03 January 2019 06:00