SuperBrugsen på Vesterbro Torv. Foto: Google Maps

SuperBrugsen på Vesterbro Torv. Foto: Google Maps

SuperBrugsen på Vesterbro Torv får sur smiley og 80.000 kroner i bøde

SuperBrugsen på Vesterbro Torv har fået et ordentligt rap over nallerne for at have tilbagtrukne varer stående på hylderne

Af
Danni Paulsen

12. oktober 2018 advarede Fødevarestyrelsen mod en grov remoulade fra Urtekram.

Der var konstateret gæring i remouladen, og det kunne medføre dårlig smag på grund af vækst af mikroorganismer, der gjorde produktet uegnet som menneske-føde.

Butikker, der solgte produktet, blev straks bedt om at tage det af hylderne og kassere det.

Derfor var det også særdeles uheldigt, at Fødevarestyrelsens kontrollanter ved en inspektion af SuperBrugsen på Vesterbro Torv i Aarhus den 13. december kunne finde tre af remouladerne på supermarkedets hylder.

Det fremgår af den seneste kontrolrapport fra SuperBrugsen på Vesterbro Torv.

En gennemgang af virksomhedens tilbagetrækningssystem viste, at SuperBrugsen havde fået besked om at tilbagetrække produktet, og at virksomheden efterfølgende havde noteret, at produktet ikke længere var at finde i SuperBrugsen.

Kontrollanterne kunne dog konstatere noget andet to måneder efter, tilbagetrækningen skulle have sket.

Fundet har nu kostet SuperBrugsen en sur smiley og en bøde på hele 80.000 kroner.

Kede af det

SuperBrugsen forklarer til Lokalavisen Aarhus, at man ved første gennemgang af hylderne fandt fem remoulader, som blev kasseret, og at der ved endnu en gennemgang et par dage senere ikke blev fundet nogen.

Butikken formoder, at man på en eller anden måde har misset, at der var nogle produkter tilbage på lageret, og at de så har fundet vej til hylderne er stærkt beklageligt, lyder det.

"Vi er mega kede og trætte af det her. Det har vi heldigvis aldrig prøvet før," siger butikkens souschef, der kan oplyse, at en enkelt kunde har henvendt sig til Fødevarestyrelsen efter at have købt en af remouladerne i butikken.

Publiceret 29 December 2018 10:23