Arkivfoto: Mai-Britt Kirstine Lund Jeppesen

Medie:

Hommelhoff støttede genvalg af Bundsgaard med 100.000 kroner

Claus Hommelhoff støttede med to af sine selskaber Socialdemokratiet ved seneste valgkampagne i Aarhus med 100.000 kr

Ved seneste kommunalvalg ønskede Claus Hommelhoff, at Jacob Bundsgaard blev genvalgt som borgmester i Aarhus. Det ønskede erhvervsmanden faktisk så meget, at han igennem to af sine selskaber støttede Socialdemokratiets kampagne med 100.000 kroner. Det skriver Børsen, som har snakket med Claus Hommolhoff.

Jeg har gjort det, fordi jeg synes, Jacob Bundsgaard er en rigtig dygtig borgmester

"Jeg har gjort det, fordi jeg synes, Jacob Bundsgaard er en rigtig dygtig borgmester. Det er baggrunden for det. Jeg synes, at han gør det rigtig godt, og at han så er med i Socialdemokratiet, det er, hvad det er," siger Claus Hommelhoff til mediet, hvor han samtidig understreger, at han ikke er socialdemokrat, og at der heller ikke ligger et motiv bag den økonomiske støtte.

"Jeg prøver aldrig nogensinde at øve indflydelse på politikere i forbindelse med de ting, jeg selv har med at gøre. Aarhus har givet mig alt, hvad jeg har i dag, så jeg synes, det er rimeligt at betale tilbage til byen. Det gør jeg også med sportsklubber og mange andre ting," siger Claus Hommelhoff til Børsen.

Intet ulovligt

Juraprofessor Jørgen Albæk Jensen fra Aarhus Universitet forklarer til mediet, at der intet ulovligt er i, at en mand som Claus Hommelhoff støtter et parti økonomisk.

"Hvis bare det bliver offentliggjort, så er det, som det skal være. I Danmark har vi valgt, at vi ikke lægger regler for, hvor meget, man må give. Der skal bare være en grad af åbenhed omkring donationer over 20.000 kr.," siger Jørgen Albæk Jensen, der iøvrigt var formand for den tidligere regerings partistøtteudvalg.

I 1990'erne stillede Claus Hommelhoff op til byrådet for De Konservative, og i 2012 var han stiller for Bünyamin Simsek (V).

jwh

Publiceret 17 December 2018 12:51