Bo Bossow (til venstre) og Rasmus Lavridsen får hjælp af Mariann Hansen til at passe værtshuset Queens Arms, som de to kammerater på 22 år netop har overtaget.

Bo Bossow (til venstre) og Rasmus Lavridsen får hjælp af Mariann Hansen til at passe værtshuset Queens Arms, som de to kammerater på 22 år netop har overtaget. Foto: Jeppe Rafn

(16/24) BRUN JUL: Den med... de helt nye ejere på bare 22 år

To unge gutter har overtaget Queens Arms pubben i Viby, som ligger lige ved siden af Fredensvang og har en stærk tilknytning til byens fodboldflagskib AGF

Af
Jeppe Rafn

Bo Bossow og Rasmus Lavridsen er de to nyeste navne på stamtavlen over værtshusejere i Aarhus. Lokalavisen Aarhus møder dem på selve dagen, hvor de overtager Queens Arms, der ligger lige ved siden af AGF's idrætsanlæg Fredensvang. Mere om det senere.

Uden at kende samtlige værtshusejere tør vi også godt lægge hovedet på blokken og påstå, at Bo og Rasmus er byens yngste værtshusejere. De to kammerater fra Tranbjerg er nemlig begge blot 22 år og dermed yngre end Queens Arms, som åbnede i 1983 på hjørnet af Christian X's Vej og Holme Møllevej i Viby, hvor der tidligere lå en bager og en slagter.

Pænt og hyggeligt

Bo og Rasmus er kammerater med den tidligere indehaver Ib Kristoffersens søn, og Rasmus har i de seneste par år arbejdet on/off som bartender på Queens Arms.

"Jeg har det virkelig godt sammen med de ældre her på stedet. Det er et hyggeligt, pænt og traditionelt værtshus," fortæller Rasmus.

Queens Arms har et baglokale, man kan leje til privatfester. Det er også her, der bliver spillet værtshusdart.

Queens Arms har et baglokale, man kan leje til privatfester. Det er også her, der bliver spillet værtshusdart. Foto: Jeppe Rafn

Bo og Rasmus havde i et stykke tid snakket om at starte noget sammen, så da Ib ville sælge Queens Arms for at koncentrere sig om Tranbjerg Bodega, slog de til.

Vil have de unge med

"Det er mest folk over 30, der kommer her, men vi håber at få de unge med og vil høre, hvad der skal til, for at de kommer," tilføjer Bo og fortæller, at der lige er bygget nye boliger på den anden side af Christian X's Vej, hvor der bor en del unge.

Queens Arms ligger på hjørnet af Holme Møllevej og Christian X's Vej i lokaler, der tidligere husede en bager og en slagter.

Queens Arms ligger på hjørnet af Holme Møllevej og Christian X's Vej i lokaler, der tidligere husede en bager og en slagter. Foto: Jeppe Rafn

De nye ejere vil blandt andet sætte drinkspriserne ned og holde længere åbent for at tiltrække flere gæster. Indtil videre har de besluttet at holde åbent en time længere i hverdagene til kl. 20, og hvis der er gang i værtshuset, holder de gerne længere åbent på dagen.

Bo og Rasmus får nok at se til, for de har begge arbejde ved siden Queens Arms, som de selv skal passe sammen med blot én deltidsansat.

"Man sætter selv pris på det ved at være her, og så lærer vi kunderne at kende," fortæller de.

AGF-værtshus

De nye ejere ved, at Queens Arms har været og delvis stadig er kendt som et AGF-værtshus, men da Lokalavisen spørger nærmere ind til værtshusets alder, historie og navn, kommer de til kort. Heldigvis er der hjælp at hente i baren, hvor en håndfuld ældre mænd denne lørdag formiddag nyder en fadøl eller flaskeøl.

Her møder vi Kjeld Poulsen på 77, som fortæller, han er kommet på Queens Arms siden åbningen i 1983. Kjeld var i mange år frivillig og stod for shoppen i AGF, hvorfra han kender den oprindelige ejer, som havde været en kendt fodboldspiller.

Kjeld Poulsen er kommet på Queens Arms i Viby siden åbningen for 35 år siden.

Kjeld Poulsen er kommet på Queens Arms i Viby siden åbningen for 35 år siden. Foto: Jeppe Rafn

"Det var Kaj Holst-Mikkelsen, der åbnede stedet. Han spillede fodbold i AIA og skiftede til AGF. Kaj syntes, det skulle være en engelsk pub, og derfor kom den til at hedde Queens Arms," fortæller Kjeld Poulsen.

Kaj Holst-Mikkelsen havde Queens Arms frem til 2001, hvorefter tre-fire andre ejere har forsøgt sig med blandet succes, fortæller Kjeld Poulsen, mens han får skænket en fadøl af de nye unge ejere, som får en hilsen med på vejen.

"Det er kraftedeme modigt af jer, men jeg håber, I kan få det til at køre. Jeg håber alt det bedste for jer."

BRUN JUL - EN JULEKALENDER I 24 AFSNIT

Byens brune beværtninger har avisens fokus i festlige december. Redaktionen har besøgt 24 beverdinger i Aarhus og kortlagt dem. På aarhus.lokalavisen.dk kan du hver dag frem til 24. december læse en ny artikel fra et nyt sted og gå på opdagelse i et opdateret interaktivt kort med alle de alkoholiske oaser.

Publiceret 16 December 2018 09:00