Stifter og CEO Michael Holm er tilfreds med årets resultat, selvom det er markant mindre end sidste år. Foto: Systematic

Stifter og CEO Michael Holm er tilfreds med årets resultat, selvom det er markant mindre end sidste år. Foto: Systematic

Systematic leverer nyt millionoverskud:

Dog 200 millioner mindre end sidste år

Kæmpe overskudsdyk bekymrer ikke stifter og CEO hos aarhusianske Systematic

Af
Danni Paulsen

Et fald i overskud på næsten 200 millioner. Det ville få alarmklokkerne til at bimle og bamle i de fleste virksomheder.

Men ikke i den aarhusianske softwarevirksomhed Systematic, hvis man skal tro stifter og CEO Michael Holm.

”Sidste års rekordresultat var helt unikt og skyldtes vores store licensordre til det amerikanske forsvar," siger han onsdag i en pressemeddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet.

Af regnskabet fremgår det, at Systematic atter kan levere et positivt resultat - denne gang på 97 millioner kroner efter skat.

Vi er fortrøstningsfulde med hensyn til den fremtidige forretningsudvikling

Det er dog et meget markant fald i overskud i forhold til regnskabet året forinden. I 16/17 leverede Systematic nemlig et overskud på svimlende 290 millioner kroner.

Omsætningen faldt også fra 1,12 milliarder til 965 millioner kroner.

Ikke desto mindre er der stor tilfredshed hos Michael Holm.

”Hvis vi ser på vores resultatudvikling over en fem-årig periode, er vores omsætning vokset med 22,3 procent i gennemsnit per år, og vi er derfor meget tilfredse med årets resultat, ligeledes med den langsigtede udvikling,” siger han.

Du kan læse regnskabet her.

Sundheds-millioner

Ifølge Systematic har eksport af it-løsninger til hospitaler og forsvar samt salg af sundheds-it til det danske marked været lokomotivet bag det positive resultat.

I foråret valgte Region Syddanmark virksomheden som fremtidig leverandør af elektronisk patientjournal, mens 30 danske kommuner nu har taget Systematics elektroniske borgerjournal ”Cura” i brug.

Vi har længe haft et ønske om at udvide vores aktiviteter i Nordamerika

”2017/2018 blev et år, hvor vi igen satte et solidt aftryk på sundhedssektoren. Vi har udvidet vores kundekreds både hvad angår elektronisk patientjournal, servicelogistik og borgerjournal, og vi ser frem til at være med til at binde regioner og kommuner tættere sammen, så borgere og sundhedsvæsenet kan få endnu større gavn af digitaliseringen,” siger Michael Holm.

1.000 medarbejdere

På medarbejderfronten har Systematic fra oktober 2017 til september 2018 udvidet markant på medarbejderfronten. Her har man budt velkommen til over 300 nye ansatte, og i august kunne Systematic fejre at runde 1.000 medarbejdere.

”Vi har haft et begivenhedsrigt år og er allerede godt inde i det næste med en solid ordrebog og mange spændende projekter forude. Så vi er fortrøstningsfulde med hensyn til den fremtidige forretningsudvikling,” siger Michael Holm.

Blandt andet det nordamerikanske marked er i Systematics søgelys, hvorfor virksomheden netop har åbnet et kontor i Canada:

”Vi har længe haft et ønske om at udvide vores aktiviteter i Nordamerika, og da det canadiske forsvar er en mangeårig kunde og samtidig spiller en stor rolle i NATO og andre internationale sammenhænge, samt en mulig kunde på sundhedsområdet, er det naturligt at påbegynde vores næste kapitel der,” afslutter Michael Holm.

Publiceret 12 December 2018 14:34