Ejer af Hos Anton, Sanni Nielsen (tv.) sammen med tidligere bartender Max og to andre stamkunder. Foto: Danni Paulsen

Ejer af Hos Anton, Sanni Nielsen (tv.) sammen med tidligere bartender Max og to andre stamkunder. Foto: Danni Paulsen

(9/24) BRUN JUL: Den med... hoppende bryster og gyngende flasker

Beværtningen Hos Anton er blevet kendt for en bartender med en særlig evne, og i denne tid sørger kæmpe entreprenørmaskiner for lidt ekstra spænding i hverdagen

Af
Danni Paulsen

Der går et stort chok igennem mig, da jeg træder gennem den sorte dør ind til Hos Anton.

Det er ved at være noget tid siden, jeg jævnligt gæstede den lille beverding i Vestergade, og det er sket noget siden.

Det er ikke brunt længere! Bevares, der bliver stadig pulset nikotin til den helt store guldmedalje, men væggene er mørkegrå. Kun bordene og det lange alter, bardisken, er stadig den helt særlige form for brun, vi bodega-entusiaster elsker.

Mange kendte stedet for de hoppende bryster, og folk var vilde med det

Og så er sømslåningsblokken, der plejede at være noget af det første, der mødte en, væk. Det skærer i hjertet på en hammerglad sønderjyde. Men så er knæskallerne da i det mindste reddet, skulle man forvilde sig til en kamp om søm i en lidt for høj promille-rus.

"Den droppede vi for naboens skyld. Det rungede i hele nabobygningen. I stedet er der kommet en dartskive mere op," forklarer ejer Sanni Nielsen, som denne torsdag middag har travlt med at servicere gæsterne, der fylder godt op i baren.

Ungt klientel

For halvandet år siden renoverede hun hele stedet, da hun købte ejendommen. 650.000 kroner har renoveringen kostet. Nye rør, omfattende isolering, køkken, toiletter, lager og meget mere har fået en ordentlig omgang. Det helt store arbejde foregik, mens der var Smukfest, og det var med god grund, for 90 procent af gæsterne er ifølge Sanni Nielsen unge.

Hos Anton er også kendt som en af de barer i Aarhus med de billigste priser. En Ceres Top står dig blot i 12 kroner i hverdagene frem til klokken 15, og derefter stiger priserne ikke voldsomt meget.

Pludselig runger det i hele hytten, og flaskerne på væghylderne klirrer

"Jeg har helt bevidst lave priser. Det giver gode stamkunder i dagtimerne, men især fordi jeg gerne vil have de unge hertil. Unge, glade mennesker gør mig glad," siger barejeren og forklarer, at det ikke er ensbetydende med, at der kun er gang i den fredag og lørdag aften.

"Nej, slet ikke. De unge går sgu aldrig i skole mere, så onsdag kan være lige så god som fredag," griner hun.

Bygge-frustrationer

Sanni Nielsen har ejet baren i hele 26 år. Siden hun var en 25-årig studine. Det var en tidligere medejer, som fandt på navnet, og det har hun holdt fast i.

"Det var godt med et navneskifte, for tidligere havde stedet et lidt dårligt ry, fordi vi havde mange gæster fra Mølleparken (tidligere yndet opholdssted for alkoholikere og narkomaner, red.). Det var også grunden til, at jeg valgte at satse på de unge. Dem er der ikke så meget fnidder med."

Fra tid til anden kan jeg, mens jeg sidder i baren og snakker med Sanni og gæsterne, mærke et bump. Pludselig runger det i hele hytten, og flaskerne på væghylderne klirrer.

Det er de kæmpemæssige entreprenørmaskiner udenfor, der får hele undergrunden til at ryste. Det gamle hovedbibliotek er ved at blive omdannet til hostel.

"Jeg vil gerne have det overstået. Det er svært at få leveret varer på grund af dem, og så har jeg fået den her," siger Sanni Nielsen og peger på en lang revne i væggen fra gulv til loft.

Hun har også fået vand i kælderen på grund af arbejdet, men hun har sikret sig og er i god dialog med entreprenøren.

Der er godt gang i den ved siden af Hos Anton, hvor det gamle hovedbibliotek skal laves om til et nyt hostel. Det store arbejde har haft nogle konsekvenser for den lille beverding. Foto: Danni Paulsen

Der er godt gang i den ved siden af Hos Anton, hvor det gamle hovedbibliotek skal laves om til et nyt hostel. Det store arbejde har haft nogle konsekvenser for den lille beverding. Foto: Danni Paulsen

Hoppende bryster

Og når snakken nu går på gyngende flasker, så kan jeg ikke lade være med at spørge til en helt særlig bartender, som jeg husker Hos Anton for.

Var der ikke en bartender på et tidspunkt, der hed Lena, som...

"De hoppende bryster," supplerer tidligere bartender Max straks og griner.

Lena, som havde trænet meget, var lidt en lokal berømthed, fordi hun kunne 'spille' med brystmusklerne, så fortrinnene hoppede lystigt. Til stor moro for de tilstedeværende.

"Det viste hun til alle. Hun er faktisk min søster. Jeg var ikke helt så vild med det som alle andre. Men hun er desværre ikke bartender her mere," siger Sanni.

Vi laver i det hele taget meget sammen. Her er bare et specielt sammenhold

"Men det gjorde jo Hos Anton kendt. Mange kendte stedet for de hoppende bryster, og folk var vilde med det. Det var derfor, min kæreste startede med at komme her," forklarer Max.

Han kommer tit på Hos Anton. Ofte bare for at drikke kaffe og snakke med 'Anton-familien'. Men i dag drikker han 'gravøl', fordi han netop har dumpet sin kørelærer-eksamen. Sanni, som han kalder sin 'bonusmor', har bestilt en Max Motor-kagemand til ham i forbindelse med uddannelsen. Nu skal den skylles ned med Ceres Top.

"Jeg kunne ikke undvære det her sted. Jeg arbejdede her i to år, og det er bare et fantastisk hyggeligt sted at være. Der er altid nogen at snakke med," siger Max, som trods det skuffende eksamensresultat er ved godt humør.

Han er en af ildsjælene, der hjælper til med arrangementer som Formel 1-søndage, hvor der er mad på bordet og motorsport på skærmene.

Han er også med i sparekasseklubben og har været på et af dartholdene, som har hele fem skiver til rådighed, da der også er tre i baglokalet. Baren har også haft et fodboldhold.

"Vi laver i det hele taget meget sammen. Her er bare et specielt sammenhold, selvom vi også har rigtig mange gæster, der kommer og går," slutter barejer Sanni, inden jeg skal videre.

Jeg når lige at få tilbudt en øl mere og et af de mange pølsehorn, som en stamgæst går rundt og tilbyder, før jeg igen skal ud af den sorte dør, der fører fra et rart og roligt sted til et - i øjeblikket - larmende helvede fra hostel-byggeriet.

BRUN JUL - en julekalender i 24 afsnit

Byens brune beværtninger har avisens fokus i festlige december. Redaktionen har besøgt 24 beverdinger i Aarhus og kortlagt dem. På aarhus.lokalavisen.dk kan du hver dag frem til 24. december læse en ny artikel fra et nyt sted og gå på opdagelse i et opdateret interaktivt kort med alle de alkoholiske oaser.

Publiceret 09 December 2018 11:55