Blandt andet rute 112 mellem Silkeborg og Aarhus er truet af besparelserne. Arkivfoto

Blandt andet rute 112 mellem Silkeborg og Aarhus er truet af besparelserne. Arkivfoto

Regionen har fundet en pose penge:

Busbesparelser udskudt

Regionens Udvalg for Regional Udvikling har sammen med Midttrafik og kommunerne fundet et engangsbeløb, der udskyder de vedtagne besparelser til sommeren 2019

Det var egentlig meningen, at Region Midtjyllands millionbesparelser på en lang række busruter skulle træde i kraft 1. april 2019.

Et engangsbeløb på 15 millioner kroner gør dog nu, at besparelserne kan udskydes til 29. juni 2019, oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Beløbet har man fundet i samarbejde med regionens kommuner og Midttrafik.

Ifølge Region Midtylland tyder meget på, at kommunerne i høj grad ønsker at videreføre driften af de ruter, som regionen ikke længere kan finansiere. Det vil dog blive med justeringer af serviceniveauet, hvilket kræver tid at planlægge.

"Vi gennemfører i regionen en nødvendig besparelse ved at stoppe finansieringen af ruter, der ikke lever op til den regionale opgave. Men vi er alle selvfølgelig interesserede i at give kommunerne tid til at overtage ruter med den service, de ønsker. Derfor er jeg glad for, at vi kan give kommunerne lidt mere luft med en finansiering frem til en ny køreplan kan træde i kraft," siger formand for Udvalg for Regional Udvikling, Jørgen Nørby (V).

De 15 millioner kroner har man fået til rådighed ved en kombination af en merindtægt fra Midttrafiks samarbejde med DSB, positiv udvikling på lufthavnsruten til Billund samt uventet mindre forbrug i Midttrafiks administration.

"Det tyder på, at kommunerne ønsker busbetjening i et eller andet omfang, på alle de ruter regionen ikke længere kan finansiere. Nu har vi fundet en løsning, der gør det realistisk at nå," siger næstformand i Udvalget for Regional Udvikling, Flemming Knudsen (S).

Region Midtjyllands Forretningsudvalg drøfter finansieringen af busruterne på sit møde 11. december og Midttrafiks bestyrelse på sit møde den 14. december. Regionsrådet tager endelig stilling til indstillingen fra udvalget på sit møde 18. december.

dp

Publiceret 07 December 2018 00:00