Fra venstre professionshøjskoledirektør Kirsten Bundgaard, rektor Harald Mikkelsen og prorektor Louise Gade udgør VIA's nye direktion sammen med en endnu ikke ansat digitaliseringsdirektør.

Fra venstre professionshøjskoledirektør Kirsten Bundgaard, rektor Harald Mikkelsen og prorektor Louise Gade udgør VIA's nye direktion sammen med en endnu ikke ansat digitaliseringsdirektør. Pressefoto

Tidligere Aarhus-borgmester forfremmes

Louise Gade får ny titel og ekstra ansvar hos Via University College

Den tidligere og hidtil eneste kvindelige borgmester i Aarhus, Louise Gade, bliver forfremmet fra direktør til prorektor og får ansvar for alle uddannelserne på Via University College, som har 19.000 studerende i 11 byer i Region Midtjylland.

Louise Gade er i dag direktør for VIA's efter- og videreuddannelser, men når Gade fra 1. januar bliver prorektor, bliver hun overordnet ansvarlig for alle VIA's videregående grund- og efteruddannelser.

Direktionen reduceres fra syv til fire og kommer foruden Louise Gade til at bestå af Harald Mikkelsen og Kirsten Bundgaard, der fortsætter som henholdsvis rektor og professionshøjskoledirektør. Det fjerde medlem af ledelsen bliver en digitaliseringsdirektør, som er en ny stilling, der snart bliver slået op.

Digitaliseringsdirektøren skal være med til at gøre VIA-uddannelserne mere digitale, så de kommende ingeniører, lærere og sygeplejersker med videre kan håndtere ny teknologi i deres brancher.

De studerende skal efter ønske fra erhvervslivet også blive dygtigere til at samarbejde på tværs af fag og sammen med andre fagpersoner.

"Fremover giver vi for at fremme det tværfaglige også vores studerende bedre mulighed for at tage valgfag og moduler på andre uddannelser, end den de går på. Altså får eksempelvis sygeplejerskestuderende, der gerne vil arbejde på et hospitals børneafdeling, mulighed for at følge undervisningsforløb på vores lærer- eller pædagoguddannelser," forklarer rektor Harald Mikkelsen i en pressemeddelelse fra VIA .

Fakta om VIA University College

  VIA er en professionshøjskole med mere end 40 forskellige professionsbacheloruddannelser med 19.000 studerende i Region Midtjylland.

  VIA uddanner på sine grunduddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker.

  VIA har uddannelser i 11 forskellige byer. De fleste uddannelser er placeret på campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer enkelt-uddannelser i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.

  VIA er en af Nordens største udbydere af efter- og videreuddannelser, kurser og anden kompetenceudvikling med 20.000 kursister årligt. VIA kompetenceudvikler blandt andet medarbejdere inden for ledelse, projektledelse, byggeri, energi, teknik og miljø, offentlig styring, sundhed og pædagogik.

  VIA har en række forskningscentre, der beskæftiger sig med praksisrettet forskning, udvikling og innovation. Aktiviteterne foregår i tæt samarbejde med virksomheder, offentlige institutioner og organisationer.

  VIA har fokus på det internationale område gennem blandt andet uddannelseseksport, udenlandske studerende på VIAs uddannelser og danske VIA-studerende på praktik- og studieophold i udlandet.

  Kilde: VIA

Publiceret 05 December 2018 18:42