Ægteparret Heino Lee Appel (til venstre) og Jacob Stoffer Appel har for nylig overtaget Den Lokale Bodega i Stavtrup.

Ægteparret Heino Lee Appel (til venstre) og Jacob Stoffer Appel har for nylig overtaget Den Lokale Bodega i Stavtrup. Foto: Jeppe Rafn

(4/24) BRUN JUL: Den med… de to vidunderlige mænd

Stamgæsterne har taget godt imod de nye ejere af Den Lokale Bodega i Stavtrup

Af
Jeppe Rafn

Den Lokale Bodega i Stavtrup fik i sommer nye ejere, da værtshuset blev overtaget af ægteparret Jacob Stoffer Appel og Heino Lee Appel, der i forvejen har værtshuset Jacob Skomager i Aarhus midtby.

Nyheden om de nye ejere faldt i god jord hos Marian Mikkelsen, der er kommet på Den Lokale i 20 år og i halvdelen af årene har været servitrice på stedet.

Mariann Mikkelsen og Heino hygger sig til julefrokosten.

Mariann Mikkelsen og Heino hygger sig til julefrokosten. Foto: Jeppe Rafn

”Det er virkelig perfekt, det er dem, der har fået det. Vi kender dem jo fra skomageren og ved, de kan drive værtshus på en dejlig hyggelig og personlig måde. Når der er arrangementer, deltager de altid selv, og stamgæsterne elsker, når de selv er her. De er søde og naturlige, og man kan mærke, de ikke bare gør det for at tjene penge,” fortæller 56-årige Marian, som i lørdags deltog i årets julefrokost på Den Lokale.

”Det er to vidunderlige mænd,” siger hun.

Forældre og børn med til julefrokost

En anden af gæsterne til julefrokosten er Karsten Mouritzen, der på værtshuset bare bliver kaldt Mou. Han har taget sine forældre og børn og en kammerat med til julefrokosten på sit stamværtshus.

Mou (i hvid skjorte) til julefrokosten sammen med sine forældre, børn og en kammerat.

Mou (i hvid skjorte) til julefrokosten sammen med sine forældre, børn og en kammerat. Foto: Jeppe Rafn

Mou begyndte at komme på Den Lokale, fordi han kender de tidligere ejere, og da han blev skilt, flyttede han fra Tranbjerg til Stavtrup for ’deres’ skyld, fortæller han med et grin.

Han var derfor ikke helt tilfreds med, at de ikke længere ville drive hans stamværtshus.

”Men så kom Jacob og julepyntmesteren (Heino), og så er jeg jo endt i samme grav som tidligere. Jeg kan ikke holde mig væk – det er jo også mit værtshus,” siger Mou, der har bemærket, at hans værtshus er blevet malet og har fået nyt gulvtæppe, efter Jacob og Heino tog over.

Foto: Jeppe Rafn

Han er blevet så gode venner med de nye ejere, at han fik lov at lukke værtshuset en dag, de ellers havde været nødt til at lukke allerede klokken 15 på grund af sygdom blandt personalet.

”De lytter meget til os, hvad vi gerne vil have,” siger Mou.

Hygge og håndbajere

Ejerne Jacob og Heino har været kærester i otte år og blev gift for to år siden. Da de mødtes, var Jakob, der er uddannet tjener, allerede indehaver af Sherlock Holmes Pub i Frederiksgade i Aarhus, som han driver sammen med Richard Lambert.

For tre år siden kastede ægteparret sig så sammen ud i værtshusbranchen, da de overtog Jacob Skomager i midtbyen. Sherlock Holmes og Jacob Skomager kører efterhånden sig selv, så derfor sprang Jacob og Heino til i sommer, da de hørte, at bodegaen i Stavtrup manglede en ny forpagter.

Foto: Jeppe Rafn

”Det er et brunt værtshus med hygge og håndbajere. Mange kender hinanden, og det er som en familie, så det var synd, hvis det skulle lukke,” fortæller Jacob.

Alle skal føle sig velkommen

Jacob og Heino har holdt sommerfest, oktoberfest og julefrokost på Den Lokale, siden de overtog den i begyndelsen af august i år. De vil gerne lave aktiviteter på værtshuset, og de går meget op i, at der skal være plads til alle, og at alle skal føle sig velkommen.

Foto: Jeppe Rafn

Det gør de blandt andet ved at bede de ansatte om at sige goddag og farvel til folk, der kommer ind. Det skal ikke være sådan, at folk føler, man bliver kigget på, når man kommer ind.

”Mange ser værtshuse som et lidt farligt sted at gå ind, og det havde jeg selv en fordom om,” fortæller Heino, der er uddannet danselærer og arbejder hos VM Dans ved siden af arbejdet med at drive to værtshuse.

”Vi vil gerne have, at folk i Stavtrup bare kommer ind og mødes med naboen over en øl,” siger Heino.

Foto: Jeppe Rafn

BRUN JUL - EN JULEKALENDER I 24 AFSNIT

Byens brune beværtninger har avisens fokus i festlige december. Redaktionen har besøgt 24 beverdinger i Aarhus og kortlagt dem. På aarhus.lokalavisen.dk kan du hver dag frem til 24. december læse en ny artikel fra et nyt sted og gå på opdagelse i et opdateret interaktivt kort med alle de alkoholiske oaser.

Publiceret 04 December 2018 19:22