De to indehavere Kristian Rasmussen (tv.) og Casper Pedersen startede virksomheden i 2008 på egen hånd. Nu har de 45 medarbejdere og en millionomsætning. Foto: Martin Jørgensen

De to indehavere Kristian Rasmussen (tv.) og Casper Pedersen startede virksomheden i 2008 på egen hånd. Nu har de 45 medarbejdere og en millionomsætning. Foto: Martin Jørgensen

Gazelle-hattrick til Grejfreak: Nu vil de have nummer fire

For tredje gang har Grejfreak modtaget Gazelleprisen, og Viby-virksomheden er på fire år vokset i rekordfart

Af
Martin Jørgensen

Fra én medarbejder til 45. Fra 5,3 millioner kroner i årlig omsætning til 27 millioner kroner.

Det er, hvad Grejfreak har formået at præstere på fire år, og den ene af de to indehavere, Casper Pedersen, er også utrolig stolt, da Lokalavisen Aarhus' udsendte journalist spørger, hvordan rejsen har været.

"Det er selvfølgelig rigtig fedt, at vi vundet noget som Gazelleprisen tre gange, men det er ikke sådan, at vi måler vores succes på de priser. Vi prioriterer lige så højt, at vi har glade kunder og tilfredse medarbejdere."

Alligevel beskriver han virksomhedens udvikling og store tilvækst af medarbejdere og en mangedoblet omsætning som en flot bedrift.

"At se noget vokse, som vores virksomhed har gjort, er fantastisk. Men det er et resultat af en flot holdindsats fra mange mennesker."

Større ekspertise

Grejfreak sælger militærudstyr og jagt- og friluftstilbehør. Det startede egentlig helt tilbage i 2008, hvor Casper Pedersens barndomshjems garage fungerede som lager. Otte år senere er virksomheden flyttet fra familiens adresse i Beder og til Viby. Her har de 900 kvadratmeter på Gunnar Clausens Vej i Viby.

Det hele startede med militærudstyr som denne taske, men Grejfreak sælger nu også jagt- og friluftstilbehør. Foto: Martin Jørgensen

Det hele startede med militærudstyr som denne taske, men Grejfreak sælger nu også jagt- og friluftstilbehør. Foto: Martin Jørgensen

"Lige nu passer Viby godt til os, men der kan jo godt komme et tidspunkt, hvor vi simpelthen vokser ud af lokalerne, som vi har. Men vi er glade for beliggenheden," fortæller indehaveren og tilføjer, at 20 procent af virksomhedens omsætning kommer fra salg i den fysiske butik, mens den resterende del kommer fra onlinesalg.

Virksomheden har ansat et stort antal mennesker til at varetage alt lige fra service til marketing, og det har været en nødvendighed, selvom indehaverne stadig arbejder på livet løs for at udvikle Grejfreak.

"Det har fungeret godt at give ansvar fra sig. Vi kan mærke, at de mennesker, vi har ansat, brænder for deres arbejde, og de har en faglig viden, som gør dem til eksperter på deres område."

I starten solgte de kun militærudstyr, men nu har de bevæget sig videre til nu at tilbyde et bredere sortiment af outdoor-udstyr, og det sætter nye krav.

"Det stiller selvfølgelig krav til, at vores medarbejdere og os selv har kendskab til mere end bare militærudstyr, og det mener vi i den grad er tilfældet."

Stadig mere end fuldtid

Selvom de to indehavere har givet mere ansvar til medarbejderne, så arbejder Casper Pedersen langt mere end 37 timer i ugen.

"Jeg har ikke det præcis antal timer, jeg arbejder, men det er væsentligt mere end en normal fuldtidsstilling. Men det gør jeg, fordi jeg synes det er fedt," fortæller Casper Pedersen, som er bosat i Stavtrup.

Og det er langt fra slut endnu, fortæller den ambitiøse iværksætter.

"Vi sætter store krav til vores virksomhed, men det gør vi kun, fordi vi går så meget op i det. Jeg tror på, at vi kan blive ved med at udvikle os som virksomhed, selvom vi er kommet langt."

Publiceret 29 November 2018 10:00