Arkivfoto.

Byrådsflertal afviser håndværkerparkering og gratis juleparkering

Socialdemokratiet vil alligevel ikke være med til gratis juleparkering under Navitas

Af
MARIA DALHOFF

JP AARHUS

Byrådet var delt op i den klassiske blå og røde fløj, da to forslag om parkering i Aarhus C onsdag blev diskuteret.

De røde partier, som har flertallet i byrådssalen, afviste et forslag fra Venstre om reservering af 100 nye parkeringspladser inden for ringgaden til håndværkerne i tidsrummet 7-16 i hverdagene. Samtidig afviste byrådsflertallet et andet forslag fra Venstre om gratis parkering under uddannelsesinstitutionen Navitas i december. Socialdemokratiet har ellers tidligere været positive overfor forslagene. I oktober konstaterede byrådsmedlem Ango Winther i JP Aarhus, at partiet godt kunne være med til gratis parkering under Navitas i 14 dage op mod jul i år. Socialdemokratiet fastholder nu, at ordningen bliver for dyr.

"Vi kan ikke støtte forslaget, fordi vi tror på, at den parkeringspolitik, som byrådet vedtog i april/maj i år kan løse problemerne. Samtidig er der en økonomisk udfordring, som skal løses i Teknik og Miljø," sagde Ango Winther på onsdagens byrådsmøde.

Teknik og Miljø har opgjort at forsøget med gratis parkering i de sidste 14 dage op til jul forventes at koste i størrelsesordenen 200.000 kr. pr. uge. Indtægtstabet tager dog ikke højde for den statslige modregning i forhold til parkeringsindtægter.

Venstre, som fik opbakning fra Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti, undrer sig over afvisningen fra især Socialdemokratiet. Venstres politiske ordfører Gert Bjerregaard kaldte afvisningen af forslagene ”chikane”.

Venstre mener, at gratis parkering i periode under Navitas ville kunne være med til at tiltrække kunder til byens butikker under julehandlen.

Ifølge en udtalelse fra Teknik og Miljø er Navitas det kommunale parkeringsanlæg med den laveste belægningsprocent.

Aarhus Kommune har tidligere forsøgt at lokke bilister til Navitas med gratis parkering. Det var bl.a. tilfældet i efterårsferien i 2017 og i ugerne op mod jul i 2014. Forsøget med gratis parkering i uge 42 sidste år under Navitas kostede Aarhus Kommune ca. 175.000 kr. i mistede indtægter.

Publiceret 29 November 2018 07:47