Foto: Google Street View

Sur smiley til Burger Hut og The Hummus & Pita Bar: Indehaver er slet ikke enig

Burger Hut og The Hummus & Pita Bar i det nordlige Aarhus har begge fået tildelt en sur smiley og en bøde efter Fødevarestyrelsens besøg denne måned

Af
Jonas Wrede Hansen

Der var ikke styr på rengøringen hos hverken Burger Hut eller The Hummus & Pita Bar i det nordlige Aarhus, da Fødevarestyrelsen 13. november kom på uventet besøg hos de to restauranter, der er under samme ejerskab. Det fremgår af kontrolrapporten fra hvert besøg.

Her står der blandt andet, at der hos Burger Hut i et emfang over en stegezone blev fundet dråber af fedt, hvori der sad insektrester. Derudover er det beskrevet i rapporten, hvordan der ved besøget blev set fedtede gullige belægninger flere steder på restaurantens inventar. På et lager blev der konstateret mørke belægninger på gulvet, og på frysere og kølere blev der set produktrester og mørke belægninger under besøget.

Vi fostår ikke, at vi har fået en sur smiley

Hos The Hummus & Pita Bar fandt Fødevarestyrelsen ved kontrolbesøget blandt andet mørke, fedtede belægninger på gulvet under inventar samt langs kanter til vægge. Der blev desuden også fundet sorte plamager bag et kasseapparat samt gamle produktrester på lister i et køleskab, fremgår det af kontrolrapporten.

Ikke enig i sur smiley

Ketwadee Kraisit, der er indehaver af de to spisesteder, erkender over for Lokalavisen Aarhus, at der har været problemer med rengøringen begge steder. Men ifølge indehaveren er der taget fat om problemerne, som ifølge Ketwadee Kraisit blev skabt af, at stederne var ferieramte.

"Der var ikke blevet fejet på gulvet. Vi havde været ude at rejse, og så havde der ikke været styr på det. Men vi har fået styr på det nu," fortæller indehaveren af de to restauranter, som begge ligger som en del af Stjernepladsen på Randersvej i det nordlige Aarhus.

Ketwadee Kraisit fortæller dog desuden, at man endnu ikke har taget stilling til, hvorvidt man vil acceptere de to bøder på hver 5.000 kroner, som både Buger Hut og The Hummus & Pita Bar begge har fået tildelt.

"Vi forstår ikke, at vi har fået en sur smiley," siger indehaveren af begge spisesteder og tilføjer:

"Der har ikke været noget i vejen med vores fødevarer. Alle madvarer var opbevaret helt rigtigt, og det fik vi også at vide."

Ved Fødevarestyrelsens to foregående besøg hos Burger Hut eller The Hummus & Pita Bar fik begge steder glade smileyer. Det forventer Ketwadee Kraisit også, at begge steder snart har igen.

"De (Fødevarestyrelsen, red.) kommer igen om 14 dage," tilføjer indehaveren.

Publiceret 25 November 2018 11:40