Arkivfoto: Øxenholt Foto

Mobning og seksuel chikane:

Undersøgelse afslører dårligt arbejdsmiljø hos Østjyllands Brandvæsen

En ny arbejdspladsvurdering hos Østjyllands Brandvæsen afslører, at der er et dårligt arbejdsmiljø, skriver Århus Stiftstidende

Der er netop blevet foretaget en arbejdspladsvurdering, også forkortet til APV, hos Østjyllands Brandvæsen, og den viser alt andet end et sundt arbejdsmiljø hos medarbejderne, der foruden Aarhus også dækker Odder, Skanderborg og Samsø Kommunner.

Århus Stiftidende er i besiddelse af undersøgelsen, som er blevet fremlagt medarbejderudvalget, inden den skal forelægges for bestyrelsen. Det fremgår blandt andet af undersøgelsen, at der er store problemer med arbejdsmiljøet i form af sygefravær, mobning og et generelt dårligt samarbejde både mellem brandvæsenets afdelinger og mellem de ansatte og ledelsen, skriver mediet.

378 medarbejdere har haft mulighed for at deltage i undersøgelsen, hvor 250 af dem har svaret på undersøgelsen, som er foregået via spørgeskema.

Mobning og chikane

I undersøgelsen svarer 15 ansatte, at de er blevet udsat for mobning på arbejdspladsen, og tre oplyser, at de har været udsat for seksuel chikane, skriver Århus Stiftstidende.

Derudover er der en stor kritik af direktør Lars Hviid, hvor blandt andet 68,5 procent af medarbejderne, der har svaret på spørgeskemaet, føler, at direktøren aldrig eller kun sjældent prioriterer trivslen på arbejdspladsen.

Over for Århus Stiftstidende har direktøren ikke ønsket at kommentere deltaljeret på undersøgelsens resultater. Han siger i stedet, at han tager undersøgelsen seriøst, og at der er udarbejdet handleplaner for at rette op på tingene.

jwh

Publiceret 24 November 2018 09:30