Man skal tænke sig godt om, inden man køber en elektronikforsikring. Foto: Ritzau Scanpix

Man skal tænke sig godt om, inden man køber en elektronikforsikring. Foto: Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Black Friday: Pas på de dyre elektronik-forsikringer

Black Friday står for døren, og for mange danskere betyder det, at der skal købes elektronik og hvidevarer på tilbud - men pas på med at sige ja tak til ekstra elektronik-forsikring

forbrug Når du er ved at købe dyr elektronik til flere tusinde kroner, er det nærliggende at takke ja til butikkens tilbud om en ekstra forsikring, der sørger for, at du kan få repareret eller erstattet din vare, hvis der skulle ske et uforudset uheld eller den skulle gå i stykker.

Men mens Black Friday generelt byder på mange gode tilbud, kan det ofte ikke betale sig at takke ja til butikkernes tilbud om en ekstra forsikring.

Det viser en gennemgang af udvalgte priser på elektronik-forsikringer hos henholdsvis butikker og forsikringsselskaber, som Samlino.dk har foretaget. Når du køber din forsikring gennem butikken, følger forsikringen nemlig kun med den specifikke vare, du køber, og derfor kan det nemt løbe op i flere tusinde kroner årligt, hvis du eksempelvis skal forsikre en nyere iPhone, en MacBook og et tv fra Samsung.

Hvis du vælger at købe tillægsforsikringer for de tre varer hos eksempelvis Elgiganten og Power, vil det i begge tilfælde løbe op i lidt mere end 3000 kroner årligt.

Dertil kommer en selvrisiko for reparation eller ombytning af en iPhone på henholdsvis 499 kroner hos Elgiganten og 250 kroner hos Power.

Den billige måde

Men der findes langt billigere måder at forsikre dine nye elektronik på.

Som oftest kan det eksempelvis langt bedre svare sig at købe en udvidet elektronikforsikring gennem din indboforsikring. Den koster som regel under hundrede kroner ekstra om måneden, og den dækker al indendørs elektronik i hjemmet, så du ikke skal betale for hver del individuelt. Dog skal du være opmærksom på, at forsikringsselskaberne har en medfølgende selvrisiko på mellem 1000-2000 kroner, viser Samlino.dks analyse.

En anden og billigere løsning end butikkernes elektronik-forsikringer er Husets Forsikring, der kan købes gennem Dansk Supermarked. Her kan du forsikre alt elektronik og hvidevarer i husstanden for 149 kroner om måneden med en selvrisiko på mellem 500-1000 kroner - alt efter hvor mange skader du har på et år.

-vik

Publiceret 17 November 2018 09:00