Med sine 65 meter bliver den ny forlystelse i Tivoli Friheden en del af Aarhus' skyline. Visualisering: Tivoli Friheden

Med sine 65 meter bliver den ny forlystelse i Tivoli Friheden en del af Aarhus' skyline. Visualisering: Tivoli Friheden

65 meter høj krabat:

Ny, vild fritfaldsforlystelse ændrer Aarhus' skyline

Samme forlystelse i Tivoli Friheden skal både være noget for dem, der vil nyde udsigten og dem, der går efter et sug i maven

Af
JP Aarhus

Tivoli Friheden i Aarhus præsenterer i 2019 den nye forlystelse Hjertekig, der med en højde på 65 meter er Danmarks højeste fritfaldsforlystelse.

Højden på forlystelsen bliver så markant, at den ændrer Aarhus’ skyline.

Tivoli Frihedens direktør, Henrik Ragborg Olesen, fortæller i en præsentationsvideo, at man har haft en drone sendt op i de 65 meters højde, som forlystelsen kommer til at hæve sig over jorden, og han lover gæsterne et »magnificent view« både over både skoven, byen og havnen, og tilføjer så:

"Noget af det allersjoveste er, at man faktisk kigger ned på Skytower, og de, som kender Skytower, ved, at det i forvejen er en meget, meget høj og noget voldsom forlystelse," lyder det fra direktøren.

Den nye forlystelse kommer til at ligge på det sted, hvor parkens gamle iskiosk indtil videre har været placeret.

To programmer

Hjertekig kan opleves i to forskellige programmer alt efter temperament, så flest mulige kan få oplevelsen af at sidde højt hævet over byen med benene frit svævende i luften.

For vovehalsene er det muligt at falde fra fuld højde og opnå en acceleration på 5 g. Vil man derimod nyde udsigten i ro og mag, kan gæster tage turen i et stille og roligt tempo, roterende rundt om tårnet hele vejen op og ned, oplyser Tivoli Friheden i en pressemeddelelse.

Forlystelsen koster knap 20 mio. kr. og bliver designet og produceret i Schweiz af firmaet Ride Engineers Switzerland. Hjertekig forventes at være klar til de første gæster i maj måned 2019.

Publiceret 13 November 2018 07:10