Alexander James Ripley sender danske tømrere til Australien.

Alexander James Ripley sender danske tømrere til Australien. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

24-årig iværksætter:

Alexander sender håndværkere til Australien

24-årige Alexander James Ripley har skabt virksomheden ScandiMate, hvor han sender danske tømrere til Australien

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

iværksætter For 3,5 år siden i Australien gik Alexander James Ripley fra Aarhus rundt som ufaglært tømrer. Og han tjente penge. Mange penge. Faktisk havde han 28.000 kroner udbetalt, og mesteren han gik sammen med havde en løn før skat på 56.000 kroner. Rejsen til down under blev startskuddet til hans virksomhed ScandiMate, som han netop har lanceret.

"Jeg fik idéen om at sende unge, danske tømrere til Australien for at arbejde, men jeg manglede noget viden for at kunne eksekvere min idé. Jeg fik noget ledelseserfaring på en pub i England, som jeg var bestyrer af, men jeg manglede stadig nogle faglige kompetencer, og derfor startede jeg på iværksætterlinjen på Erhvervsakademi Aarhus i Viby," fortæller Alexander James Ripley.

Uddannelsen tager udgangspunkt i hans egen virksomhed, og derfor har han både skoletimer og fritid til at arbejde med sit projekt.

"Jeg skulle finde ud af, om min idé var holdbar, så jeg lavede et spørgeskema til de tømrer-studerende på Aarhus Tech, hvor jeg spurgte, om de kunne finde på at tage til Australien for at arbejde, og hvad der forhindrede dem i at gøre det. Jeg fik det svar, at de føler sig utrygge, det er bøvlet, de kender ikke skattesystemet og så videre. Jeg brugte derfor et år på at finde en forretningsmodel, og det er den, jeg kører med i dag," siger den unge iværksætter.

Alexander James Ripley har skabt virksomheden ScandiMate, hvor han sender danske tømrere til Australien.

Alexander James Ripley har skabt virksomheden ScandiMate, hvor han sender danske tømrere til Australien. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Stor efterspørgsel

Han har fået etableret kontakt til en partner i Australien, som er i håndværkerfaget med folk i både Australien og New Zealand.

"Jeg ved, at der er en kæmpe efterspørgsel efter håndværkere, og danskerne har et godt ry i udlandet," siger Alexander, der sørger for at hjælpe tømrerne i gang, hvis de tager til Australien, da de blandt andet bliver hentet i lufthavnen, får hjælp til sim-kort, et sted at bo og en række andre ting, som kan være besværlige at finde ud af, hvis ikke man har prøvet det.

Han tager penge for den startpakke, der hjælper tømreren i gang, og så skal man bare selv købe flybilletter og visum.

"Jeg har prøvet at tænke på alt det, man får behov for, hvis man er af sted," siger Alexander, der regner med, at det bliver hans levevej at drive ScandiMate.

Meget uformelt

Når han har valgt at døbe sit firma ScandiMate, så hænger det sammen med, at man i Australien bliver betegnet som en Scandi, hvis man kommer fra Skandinavien.

"Og så er alle mates dernede. De er meget uformelle, og man er hurtigt kammerater," forklarer Alexander, som derfor mente, at ScandiMate var et oplagt navn.

De første 'scandier' sender han til Australien i slutningen af november, og så bliver der ellers sendt nogle af sted hver måned de næste par måneder.

Drømmer stort

Han håber at sende mange af sted i fremtiden, ligesom han også drømmer om at udvide til flere dele af byggebranchen, så han kan sende andre end tømrere af sted.

"Jeg vil også gerne have Norge og Sverige med, da håndværkere derfra ligesom de danske er populære," siger Alexander, der ved siden af skoletiden bruger mange timer på at styre ScandiMate.

Han står ofte op klokken 04 for at holde møder med australierne for så at tage i skole klokken 8-12 og så hjem og arbejde bagefter.

"Jeg lægger ikke altid mærke til, når jeg har arbejdet 14 timer, fordi det er mit eget," siger han.

ScandiMate

  Man er garanteret løn den første måned, man er der

  Inden man bliver ansat i det australske firma, har man en jobsamtale over Skype

  Grundet visum-regler skal man være 18-30 år, hvis man skal rejse med ScandiMate

  De første, der bliver sendt af sted, er til Sydney, men fra 2019 kan man komme flere steder i Australien samt til New Zealand

  Man bliver guidet på stedet, inden man møder sin nye arbejdsgiver

  Alexander hjælper gerne med at finde et job til tømrerens kæreste/kone

  Man styrer selv, hvor længe man har lyst til at blive der

  Se mere på scandimate.dk

Publiceret 07 November 2018 17:01