Foto: Anne Kring

Foto: Anne Kring

Stor fejring i Aarhus: Hungry.dk fra Risskov er årets gazellevinder

Årets tre bedste gazeller er fra Aarhus. Med en vild omsætningsvækst på 1.634 procent blev Hungry.dk kåret som den mest fremadstormende virksomhed i Midtjylland

Hele 580 midtjyske gazelle-virksomheder blev fejret ved Børsens gazellekåring i Scandinavian Congress Center i Aarhus.

Og det blev en lokal virksomhed, der løb med æren og prisen som Region Midtjyllands Gazellevinder.

Takeaway-tjenesten Hungry.dk fra Risskov, der blev etableret i 2013, har formået at øge bruttoomsætningen med hele 1.634 procent på fire år, og det er højest af alle midtjyske virksomheder.

Kædens stifter og bestyrelsesformand, Morten Larsen, er meget stolt af prisen og fortæller, at gazellekåringen kun giver endnu mere blod på tanden.

"Vi er fantastisk stolte. Det er et skulderklap af format at vinde den her pris, og så er det jo virkelig sunde tegn for en virksomhed. Ikke nok med at vi har overskud, så er vi oppe på så store tal, at vi vokser hurtigere end alle andre i hele regionen. Det gør, at jeg som øverste mand i selskabet har en ambition om at blive ved. Nu har vi fået skabt det, som alle sagde, ikke kunne lade sig gøre. Det har vi modbevist. Så nu skal vi vinde gamet," udtaler en glad Morten Larsen i en pressemeddelelse.

Morten Larsen, der tidligere har været direktør i JustEat, har skabt en virksomhed, der nu leverer takeaway til hele landet.

Direktør Rune Risom (t.v.) og Stifter Morten Larsen (t.h.). Foto: Anne Kring

Direktør Rune Risom (t.v.) og Stifter Morten Larsen (t.h.). Foto: Anne Kring

Ifølge ham er det hans baggrund og erfaringen fra hans to partnere, der er en af årsagerne til kædens flotte vækst.

"For det første er vi dygtige til at eksekvere på den plan, vi har lagt, og så har vi erfaring med det, vi laver. Både Rune Risum og Mathias Løwe, som er partnerne i selskabet, og jeg har efterhånden været mange år i branchen. Så vi supplerer hinanden godt på forskellige områder. Og så har vi fået samlet et fantastisk team. Vi er 35-40 mand efterhånden, og det er klart, at det er en teamindsats, at det her kan lade sig gøre," siger Morten Larsen.

Mere hæder til Aarhus

Tilsammen har de 580 midtjyske gazelle-virksomheder skabt 1.982 arbejdspladser inden for det sidste år.

Blandt andet vandt Tilst-virksomheden Energysolution A/S, der rådgiver virksomheder om energi, miljø og procesoptimering digitaliseringsprisen.

Ikke nok med det så var det to Aarhus-virksomheder, der tegnede sig for den næst- og tredjestørste vækst.

Modevirksomheden LikeLondon fik en andenplads med en vækst på 1.400 procent de sidste fire år, mens Vitrolife fra Viby, der udvikler, producerer og markedsfører medicinsk udstyr, har haft en vækst på 1.000 procent.

dp

En gazelle

Gazellerne er virksomheder, der har udvist en særlig evne til at skabe vækst. Kravet er (som minimum) en fordobling af nettoomsætningen over de sidste fire år og positiv vækst i samtlige fire år. Resultatet af Primær drift (EBIT) må gerne være negativ i de enkelte år, blot summen over de fire år er positiv.

Publiceret 07 November 2018 18:58