Foto: Vildmedfoto.dk/FotoTrine

Foto: Vildmedfoto.dk/FotoTrine

Debatindlæg fra V-profiler: Vi skal videre med ny idrætscampus

Venstre vil skabe ny campus, hvor der er plads til både AGF og alle andre sportsaktiviteter

Af
Af Heidi Bank

Gert Bjerregaard og Hans Skou

Venstre i Aarhus Byråd.

Aarhus Kommune er en aktiv kommune, der vokser.

Vi har et stærkt idræts- og foreningsliv, hvor mange børn og voksne engagerer sig og er aktive. Det ønsker Venstre at styrke og støtte. Derfor kæmper vi for at sikre flere midler til faciliteter og drift, således at vi bedre kan understøtte sports-, idræts- og foreningsverdenen - herunder både bredden og eliten.

Foreningsverdenen har så meget godt at byde på. Aarhus står stærkt, fordi vi blandt andet har dedikerede og målrettede idrætsudøvere og ledere. Det kan vi alle være stolte af, og det ønsker vi i Venstre at bakke op om.

Derfor kæmper vi blandt andet for, at der i forbindelse med byudvikling afsættes midler til forenings- og idrætsfaciliteter - på lige fod med midler til eksempelvis skole, daginstitution og plejehjem.

Behovet for gode og tidssvarende faciliteter er også grunden til, at Venstre synes, at det er både godt og vigtigt med den stadionanalyse, der er på trapperne.

Vi skal - når stadionanalysen er fremlagt - videre med visionen for et nyt idrætscampus, hvor alle de sportsaktiviteteter, der i dag er i området - cykelsport, atletik, tennis, håndbold, triathlon, løb og ikke mindst fodbold med det traditionsrige AGF - tænkes ind.

For Venstre er det derfor vigtigt, at vi nu får inddraget og lyttet til alle interessenter og foreninger for i fællesskab med dem alle at få udarbejdet en samlet visionsplan for det spændende og mulighedsfyldte område.

Politisk set handler det om at skabe rum, plads og de bedste rammer for de mange aktører. Heldigvis er der mange, der kan og vil være med i det videre arbejde. Nu glæder vi os i Venstre til for alvor at komme i arbejdstøjet - i kampen for et nyt sportscampus med blandt andet et stadion, der fyldes med brølene fra AGF´s hjemmebanekampe og atleter - i hele campusområdet - der overgår deres egne mål og drømme.

Drømme, planer og visioner er fundamentet for at nå nye mål - det ved man i sportens verden.

Publiceret 04 November 2018 10:33