50 katte er lige nu på ventelisten til at blive indleveret hos Dansk Dyreværn Aarhus.

50 katte er lige nu på ventelisten til at blive indleveret hos Dansk Dyreværn Aarhus.

Gratis indlevering af kæledyr: "Ventelisten vokser hver dag"

Førhen blev kattekillinger efterladt i papkasser, mens hunde blev bundet fast til hegnet ved adressen i Tranbjerg. I februar gjorde Dansk Dyreværn Aarhus det derfor gratis at indlevere kæledyr

Af
Martin Jørgensen

En fordobling i antallet af indleverede kæledyr. Det er realiteten for Dansk Dyreværn Aarhus, efter stedet i februar 2018 valgte at gøre det gratis at indlevere kæledyr. Det fortæller bestyrelsesformand Kalle Fisker.

"Vi gjorde det gratis, fordi vi ville stoppe folk i at smide deres dyr ud. Derfor kan de aflevere det hos os, og det har resulteret i, at der er kommet utrolig lang kø og dermed en venteliste, som vokser hver dag," fortæller Kalle Fisker, bestyrelsesformand for Dansk Dyreværn Aarhus.

I skrivende stund drejer sig om fire hunde, 12 kaniner og 50 katte, som venter på at kunne få lov til at blive indleveret på stedet.

"Tag ansvar"

Det er dog ikke alle kæledyrsejere, der accepterer denne venteliste og væbner sig med tålmodighed, fortæller formanden.

"For et par uger siden fandt vi en papkasse, hvor der var efterladt en kattekilling i, og det er jo ganske forfærdeligt, at folk bare efterlader deres dyr der. De kan jo dø af det," siger Kalle Fisker, der mener, at mange kæledyrsejere bør tage noget ansvar.

"Katte og hunde kan blive 15 år, så man skal tænke frem i tiden, når man anskaffer sig et kæledyr. Nogle gange er der gode forklaringer på, hvorfor folk skiller sig af med deres dyr, men den hyppigste årsag er, at folk ikke tænker sig godt nok om, før de får et kæledyr," fortæller Kalle Fisker og slår i samme ombæring fast:

"Dyr er ikke bare noget, man anskaffer sig og smider væk igen, når det ikke længere er spændende."

Nye faciliteter

Inden længe er der dog en glædelig nyhed i vente. En ny bygning med plads til endnu flere indleverede dyr står nemlig klar 15. december. Bygningen kommer til at rumme 82 nye kattebokse og 29 kaninbokse.

Bygningen her skal være med til at fjerne ventelisten, der i øjeblikket plager Dansk Dyreværn Aarhus.

Bygningen her skal være med til at fjerne ventelisten, der i øjeblikket plager Dansk Dyreværn Aarhus.

"Vi håber, at de nye faciliteter kan være med til at få bragt ventelisten ned, så vi kan have plads til alle de dyr, der har behov for det."

De nye faciliteter løber op i en pris på 12,5 millioner kroner. Det er mange penge for Dansk Dyreværn Aarhus, som tilmed har fået endnu flere udgifter, efter det blev gratis at indlevere.

"Det koster typisk et par tusinde kroner hver gang et dyr bliver indleveret, så det render op, og derfor skal der også rigtig mange penge ind," lyder det fra Kalle Fisker, der fortæller, at man har haft en hund forbi, der krævede så meget hjælp, at prisen løb op i 14.000 kroner.

"Når et dyr først har været passet af et mennesker, så kan det ikke klare sig selv igen på egen hånd, så derfor tager vi altid dyr ind, hvis vi mener, at det kan finde en ny familie."

Det koster en halv million kroner at drive Dansk Dyreværn Aarhus på månedlig basis. Penge, der går til løn, foder, dyrlæge og nye bygninger. Stedets indtægter kommer fra donationer, fonde, arv og medlemskontingenter.

Publiceret 31 October 2018 12:46