Gang i spaderne. Fra venstre mod højre er det: Senior Partner hos Arkitema Architects, Kim Risager, NREP's udviklingschef Steen Jønsson, borgmester Jacob Bundsgaard og entreprenør Kaj Ove Madsen.

Gang i spaderne. Fra venstre mod højre er det: Senior Partner hos Arkitema Architects, Kim Risager, NREP's udviklingschef Steen Jønsson, borgmester Jacob Bundsgaard og entreprenør Kaj Ove Madsen.

Endnu et spadestik på Risskov Brynet: 199 nye boliger på vej

Tirsdag eftermiddag var der spadestik på endnu en del af Risskov Brynet, der forventes at stå helt klar til indflytning om to år

Af
Kim Skovrup Andersen

Byggeri Det tidligere industrikvarter mellem Grenåvej, Vejlby Ringvej og Gustav Holms Vej i Risskov fortsætter sin forvandling.

En gang var der Hells Angels-rockerborg, nu er der moderne boliger og kraner. Og det fortsætter. Tirsdag eftermiddag blev der taget endnu spadestik på Risskov Brynet, hvor der er blevet bygget siden 2014.

"Hvis det her var en spandauer, så er det cremen, vi skal til at i gang med. Nemlig det i midten," sagde John Skovbjerg, som er direktør for en af bygherrerne, Domis.

Domis-direktør John Skovbjerg kalder det kommende byggeprojekt på Risskov Brynet for cremen i en spandauer.

Domis-direktør John Skovbjerg kalder det kommende byggeprojekt på Risskov Brynet for cremen i en spandauer.

Der er tale om delområde 5, og NREP og Domis er de to bygherrer, der har indgået en ny aftale om at færdigudvikle Risskov Brynet.

Aftalen omfatter i alt cirka 36.000 etagemeter boligbyggeri. I første omgang igangsættes byggeriet af 199 boliger, fordelt på 17.300 etagemeter, som forventes opført i løbet af to år. Entreprenør Kaj Ove Madsen A/S, som har stået for opførslen af de eksisterende boliger i Risskov Brynet, kommer til at være ansvarlig for byggeriet.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) var også mødt op for at at tage endnu et spadestik på Risskov Brynet.

"Det her er en del af en stor bebyggelse og en del af en udvikling i en by, hvor der i øjeblikket er fuld fart på. Der bliver bygget rigtig meget. Og virkeligheden er nok, at vi skal have endnu mere fart på, hvis vi skal imødelkomme den efterspørsel der er. Der er en stor sult på at blive aarhusianer, og det varmer en borgmesters hjerte," sagde han og fortsatte:

"Vi rundede tidligere på året borger nummer 340.000 i Aarhus Kommune, og vi er en del af en region, hvor der sker rigtig meget. I øjeblikket bliver der skabt et hav af arbejdspladser. Over 5.000 om året. Derfor er der brug for at holde gang i hjulene. En stor motor i den udvikling er boligbyggeriet, som en væsentlig forudsætning for at folk kan slå sig ned her i området, og at de ikke får alt for langt mellem arbejde og der hvor de bor og ikke spilder for meget tid på landevejene og får en god ramme for deres hverdagsliv."

Borgmesteren har fulgt projektet fra den spædeste start på sin cykeltur fra sin bopæl i Skejby og ind til rådhuset.

"Jeg synes, det her projekt er et rigtig godt eksempel på, hvordan man kan få byudvikling, modernisering af Aarhus og det at byen til stadighed forandre sig til at gå hånd i hånd. Arkitekturen er godt ramt og rummer en mangfoldighed. Det ser ud til at blive et balanceret boligområde," lød det fra Bundsgaard.

Første del af de kommende lejligheder bliver færdig til indflytning lige før jul til næste år, oplyser Domis.

Risskov Brynet skyder stadig i vejret og står helt færdigt om to år.

Risskov Brynet skyder stadig i vejret og står helt færdigt om to år.

Risskov Brynet

    Tilbage i 2014 startede opførslen af Risskov Brynet, bestående af 125.000 etagemeter bolig og et mindre areal til erhvervsformål i form af blandt andet to dagligvarebutikker. Det er kommet frem, at der bliver tale om en Meny og Netto, som forventes at åbne i 2019. Derudover kommer der til at ligge en café og et fitnesscenter.

Publiceret 30 October 2018 15:12