Foto: Mostphotos

Foto: Mostphotos

Fem lyskryds forbedres: Kortere rejsetid på Ringgaden i fremtiden

Fem lyskryds bliver opgraderet med nye styreapparater, der både skal mindske rejsetiden og øge trafiksikkerheden

Rejsetiden for bilister og cyklister på den aarhusianske Ringgade skal nedbringes.

Kommunen har de seneste år gennemført forskellige projekter for at forbedre fremkommeligheden - for eksempel at udvide krydset ved Silkeborgvej - men nu er tiden kommet til trafiksignalerne.

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Fem kryds på Ringgade-strækningen bliver nu opgraderet med nye styreapparater, så det bliver det muligt at udnytte de fysiske ændringer på vejen optimalt til at skabe kortere rejsetider.

Det er krydsene ved Søren Frichs Vej, Silkeborgvej, Viborgvej, Fuglebakkevej og Paludan Müllers Vej, som alle bliver opgraderet.

”Ringgaden er en af Aarhus’ vigtigste forbindelser, og vi forventer udelukkende flere trafikanter på strækningen i fremtiden. Derfor er det vigtigt, at vi bliver ved med at prioritere den og løbende lave forbedringer, der giver aarhusianerne en lettere hverdag,” siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Når projektet er afsluttet til december, vil både cyklister, bilister og den kollektive trafik udover et bedre flow i trafikken opleve små ændringer, som vil forbedre køreoplevelsen på Ringgaden.

Bilister får et dedikeret grønt lys til venstresving ad Søren Frichs Vej, hvilket vil give en mere tryg oplevelse, når tre spor og en cykelsti skal krydses.

For cyklister betyder flere detektorer, at trafiksignalerne bliver bedre til at spotte dem og give grønt lys.

Den kollektive trafik får efter eget ønske lettere ved at køre ind på Ringgaden fra sidevejene med dedikeret grønt lys.

Arbejdet er allerede startet i krydset ved Søren Frichs Vej og vil efterhånden bevæge sig videre nordpå. Mens arbejdet står på, vil hastigheden på de omkringliggende strækninger blive sat ned til 50 km/t.

Selve udskiftningen af styreapparater vil ske om natten, da det bliver nødvendigt at slukke for trafiksignalerne.

dp

Publiceret 29 October 2018 13:08