Knud Aarup er ny landsformand for Bedre Psykiatri.

Knud Aarup er ny landsformand for Bedre Psykiatri. Pressefoto

Aarhusianer valgt til formand for Danmarks største psykiatriforening

Knud Aarup vil inddrage og støtte pårørende til psykisk syge

Af
Jeppe Rafn

Knud Aarup fra Aarhus er blevet valgt til landsformand for Bedre Psykiatri, der er Danmarks største medlemsforening på psykiatriområdet.

Knud Aarup er uddannet i statskundskab på Aarhus Universitet i 1981 og har i mange år været chef i den offentlige sektor. Han har blandt andet været Børn og ungedirektør i Horsens, administrationschef på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, Social- og arbejdsmarkedsdirektør i Randers Kommune og senest direktør i Socialstyrelsen, som han forlod i 2015.

I dag er Knud Aarup selvstændig rådgiver, formand for Røde Kors i Aarhus, formand for Aarhus Kommunes Udsatteråd og aktiv i en lang række foreninger indenfor social- og frivilligområdet.

Den nye landsformand for Bedre Psykiatri er 63 år og har oplevet psykiatrien på tæt hold fra både sit arbejde og sit privatliv.

"Alt for mange får ikke muligheden for at blive herre i eget liv, og alt for mange mister den uddannelse, de var i gang med, eller det arbejde, de havde. Alt sammen fordi psykiatrien fungerer så dårligt," siger Knud Aarup i en pressemeddelelse fra Bedre Psykiatri.

Pårørende betyder meget

Knud Aarup vil især kæmpe for bedre inddragelse af pårørende og bedre støtte til de pårørende til psykisk syge.

"De pårørende betyder utroligt meget for, om den syge bliver rask. Men mange pårørende oplever, at de hverken bliver inddraget eller får de nødvendige værktøjer til at kunne være der for de syge."

Knud Aarup bor i Hasle og er gift med Dorte Ågård. Tilsammen har de fem børn.

Bedre Psykiatri har cirka 13.000 medlemmer og 60 lokalafdelinger rundt omkring i landet.

Publiceret 29 October 2018 07:27