Julie Zangenberg - der for tiden bor i Aarhus - mener, at La Cabra i Graven serverer den bedste kaffe i Danmark.

Julie Zangenberg - der for tiden bor i Aarhus - mener, at La Cabra i Graven serverer den bedste kaffe i Danmark. Foto: Tahmasbi

VIDEO: Julie Zangenbergs yndlingssteder i Aarhus

Skuespilleren bor for tiden i byen, som hun ææææælsker. Hun fortæller her om sine fem yndlingssteder

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Julie Zangenberg har boet i Aarhus de seneste to måneder, mens hun har lavet prøver på stykket Dette Er Vand på Teater Katapult. Og hun bliver i endnu to måneder, mens det spiller.

Det er den københavnske skuespiller glad for. For hun ææææælsker Aarhus.

"Byen har en helt særlig vibe. Her er så mange unge menensker og gode mennersker, der vil én det godt. Det er som om, at Aarhus ikkle bare er Smilets By men som om at aarhusianerne smiler indeni," siger Julie Zangenberg. Avisen møder hende på Godsbanen mellem prøverne.

"Her er mange gode og reelle mennesker. Der er ikke så meget fis med dem. Det virker som om folk har det godt," uddyber hun.

Kan finde rundt på egen hånd

I Dette Er Vand spiller hun en meget voldsom chef, der voldtager en af sine medarbejdere, men når Julie Zangenberg holder fri, indtager hun glad Aarhus, som hun er stolt over at kunne finde rundt i uden GPS. Hun holder især af at færdes i Latinerkvarteret og i Jægergårdsgade. Der ligger nogle af hendes yndlingssteder.

"På La Cabra i Graven får man Danmarks bedste kaffe. Jeg ville ønske, at jeg kunne komme der hver dag. Deres bagværk er også helt fantastisk," siger skuespilleren, der har haft sin kokke-kæreste, Andreas Bagh, med. Og han er ifølge Julie Zangenberg helt enig.

Skuespilleren synes i det hele taget, at byen byder på mange gode spisesteder. Hun peger på Restaurant Et og bistroen og fiskerestauranten Klassisk 65 som nogel af højdespringerne for hende.

Og med Klassisk 65s bistro er vi nået fra Latinerkvarteret til Jægergårdsgade. Der ligger også Fika, som serverer økologisk mad. Og det holder Julie Zangenberg også meget af.

"Og så er der helsebutikken tæt derpå. Den er virkelig god, hvis man er til den slags," siger hun, som klart er til helse og økologi.

"Den røver jeg på grovbasis."

Julie Zangeberg kan opleves på Teater Katapult på Godsbanen i to omgange:

31. oktober-7. november og 19. november-1. december.

Publiceret 28 October 2018 08:55