Sognepræst Simon Emil Koefoed, Brabrand-Sdr. Årslev

Sognepræst Simon Emil Koefoed, Brabrand-Sdr. Årslev

Præsteklumme:

Hug det af!

Af
sognepræst Simon Emil Koefoed

Brabrand-Sdr. Årslev

Mine ferier bliver mange gange fyldt af noget, jeg i lang tid har skubbet foran mig. Således også sidste uges efterårsferie. Gode ting som besøg hos venner og familie, tid til at læse og være kulturel, blev presset sammen, men også en hel del praktisk-kedelige ting som at rydde op og gøre rent. En ferie kan let blive en skraldespand for bøvl, jeg har skubbet foran mig, og glæder, der burde have været spredt ud som dryp i min hverdag.

Jeg tror ikke, jeg er meget anderledes end så mange andre. Men jeg spørger mig selv, hvem det gavner at gå og putte i bunker og g(l)emme – særligt det gode i hverdagen? Ingen velsagtens. Tværtimod tror jeg, det påvirker humøret, energien og tilstedeværelsen i livet, hvis vi skubber alle glæder til uge 42 og hyggen til d. 25. december!

”Ve verden for det, der fører til fald. Hvis din hånd eller fod bringer dig til fald, så hug den af og kast den fra dig; du er bedre tjent med at gå lemlæstet eller vanfør ind til livet end med begge hænder eller fødder i behold at kastes i den evige ild.” siger Jesus. Det er barskt sagt, og dernæst er det en evig opfordring til at tage livet seriøst, ved at være til stede her og nu, og ved altid at være på vagt over for det, der tynger unødigt og ødelægger livet.

Hvis en halvtredstimers arbejdsuge var en legemsdel, skulle jeg måske overveje at hugge noget af den af. Forandringen begynder hos mig selv. Det vil sikkert gøre ondt i begyndelsen. Måske vil jeg føle, at jeg ikke når halvdelen af, hvad jeg havde tænkt. Måske vil jeg føle mig lemlæstet. Men det kunne også være, at jeg efter nogen tid glemte alt om det. At jeg ikke mistede meget, men faktisk vandt en hel del. Tid til venner og familie? Rum til at lade op? Plads til gyldne hverdagsdryp, som på en anden måde end arbejde gav livet mening og værdi?

Hvad ville du hugge af?

Publiceret 27 October 2018 07:00