Foto: Morten Nordström

Foto: Morten Nordström

Veganere advarer: Vi konfronterer alle, der går med pels på gågaden

Aarhusiansk veganergruppe skifter taktik og generer nu almindelige mennesker i stedet for virksomheder

"Lørdag skal du ikke gå ned af strøget i Aarhus iklædt pels. I hvert fald ikke hvis du ikke ønsker at blive konfronteret af en veganer."

Sådan advarer den aarhusianske veganergruppering Vegan Change fredag i en pressemeddelelse.

Gruppen har tidligere plaget en aarhusiansk pelsbutik på gågaden med flere protester, og også Arla i Viby har haft besøg af de harme, unge mennesker.

Men lørdag fra klokken 12-15 er det almindelige mennesker, gruppen har vendt vreden mod.

"Vi vil med protestskilte, videoer fra pelsindustrien og billeder af dyrene møde Aarhusianerne med et klart budskab om, at pels er dyremishandling af værste skuffe. Vi vil konfrontere de, som går med pels, og opfordre dem til at smide pelsen. Det skal ikke forståes som et angreb på de, som går i pels, men som et forsvar for dyrene, der holdes i små bure og ender deres liv i et gaskammer eller med strøm sendt gennem kroppen."

Foto: Morten Nordström

Foto: Morten Nordström

Protesten finder sted foran pelsbutikken Stampe i Søndergade. Stampe har tidligere haft flere besøg af aktivisterne.

"Kalenderen siger 2018, og der er absolut ingen gode grunde til fortsat at iklæde sig andre dyrs skind eller pels. Danmark valgte at udfase rævefarme i 2009, da man vurderede, at det ikke var etisk forsvarligt at holde ræve i små bure. Mange europæiske lande er gået skridtet videre og har helt forbudt pelsdyravl. Vegan Change arbejder på at få Danmark til at følge trop, for ingen dyr fortjener et kort liv i fangeskab for at ende som noget så ligegyldigt som en pelskrave eller en kvast på en tophue."

dp

Publiceret 26 October 2018 07:14