Rådmandskontorerne på Aarhus Rådhus er ikke blevet nyindrettet for flere hundredetusinde Foto: Danni Paulsen

Rådmandskontorerne på Aarhus Rådhus er ikke blevet nyindrettet for flere hundredetusinde Foto: Danni Paulsen

Ingen overdådige designkøb:

I Aarhus kan politikerne godt finde ud af at styre sig

Kommunens tre nye rådmænd har tilsammen brugt en tredjedel af, hvad Københavns kulturborgmester brugte på at indrette sit kontor

Af
Danni Paulsen

De forgangne uger var den københavnske kulturborgmester, Alternativets Niko Grünfeld, der har en lang Aarhus-fortid, i allerhøjeste grad i de nationale mediers søgelys.

Den tidligere kaos-pilot havde for skatteborgernes penge indrettet sit borgmester-kontor med dyre designvarer for 130.000 kroner, på trods af at han og partiet har slået på tromme for bæredygtighed og mådehold.

Grünfeld blev samtidig taget i at have løjet i sit CV ved at opdigte en Master i Positiv Psykologi ved Aarhus Universitet, og til sidst endte alternativisten med at trække sig som kulturborgmester.

Historien om den overdådige indretning af kontoret inspirerede Lokalavisen Aarhus til at undersøge, om Aarhus' nytiltrådte rådmænd efter kommunalvalget også faldt for fristelsen for at omgive sig med skatteyderbetalte designvarer.

Til rådmændenes store ros viser det sig, at de har haft en markant mere ydmyg tilgang til indretningen af deres nye kontorer.

En aktindsigt viser nemlig, at de tre politikere, Bünyamin Simsek (V), Kristian Würtz (S) og Thomas Medom (SF), der efter kommunalvalget rokerede til nye rådmandsposter, tilsammen blot har brugt 44.552 kroner på indretning af deres kontorer.

Det svarer til en tredjedel af Niko Grünfelds kontor.

Gardiner og elektronik

Aktindsigten viser, at Kristian Würtz, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, ikke har brugt en krone. Han har alene fået malet væggene i sit kontor, men ifølge kommunen var malearbejdet led i en løbende vedligeholdelse på rådhuset. Der er ikke indkøbt nye møbler, kunst eller andet i forbindelse med rådmandsskiftet.

Inde på Børn og Unge-kontoret har rådmand Thomas Medom brugt 6.840 kroner eksklusiv moms på at få et billede flyttet til rådhuset og på ophængning af et nyt tv.

Den rådmand, der har haft den største spenderbuks på, er Bünyamin Simsek i Teknik og Miljø.

Han har fået inventar for 37.712 kroner eksklusiv moms, og de penge er brugt på gardiner og elektronik.

Rådmanden har blandt andet fået en ny iPhone, en tablet og en bærbar PC med alskens tilbehør.

Simseks dyreste post er på cirka 13.200 kroner til indkøb af et nyt tv og en mobil tv-stander, som man også har betalt for at få samlet og leveret.

Heller ikke her er der kastet skattekroner efter kunst eller møbler.

Publiceret 24 October 2018 13:03