Hvor der i dag står gyngestativ og rutsjebane, kommer der måske snart til at ligge en ny Rema1000-butik. Privatfoto

Hvor der i dag står gyngestativ og rutsjebane, kommer der måske snart til at ligge en ny Rema1000-butik. Privatfoto

Villaejere ruster sig til kamp mod ny Rema1000

Borgere i Høje Hasle mødes i denne uge for at stå stærkere i kampen mod ny dagligvarebutik på Herredsvej

Af
Louise Nyvang Burmeister

I denne uge mødes beboere i Høje Hasle på den lokale skole for at styrke sammenhold og argumentation i kampen for at forhindre, at ny dagligvarebutik åbner i villakvarteret.

Det er Rema1000's ønske om at placere en butik på adresserne Herredsvej 52-58 og Staghøjvej 1, der har fået flere beboere i området op af stolene.

Som Lokalavisen Aarhus tidligere har skrevet, så er en aktionsgruppe blevet dannet, og 249 har foreløbig tilkendegivet i en underskriftsindsamling på Facebook, at de støtter kampen.

Nu inviterer aktionsgruppen til beboermøde på Hasle Skole torsdag klokken 19-21, hvor information og koordinering er på dagsordenen. Beboerne ruster sig til den 19. november, hvor kommunen har indkaldt til borgermøde for at informere om Rema-planerne og svare på spørgsmål.

"Vi afholder vores eget beboermøde for at koordinere vores indsats og sørge for, at alle bliver hørt, så vi kan forberede nogle gode spørgsmål til Rema og kommunen på dette officielle borgermøde," skriver medlem af aktionsgruppen Ditte Lund i en mail til Lokalavisen Aarhus.

Det er blandt andet udsigten til øget trafik af Herredsvej, som, beboerne mener, i forvejen er stærkt belastet, der ligger til grund for modstanden mod, at en dagligvarebutik rykker ind.

Stephan Sørensen, der er direktør i Rema Butiksudvikling, har tidligere forklaret til Lokalavisen Aarhus, at dagligvarekæden ser frem til en dialog med lokalområdet:

"Vi tager deres bekymringer alvorligt. Men vi anser det for løsbart".

Publiceret 24 October 2018 11:55