"Man bliver som en stor familie, når man er samlet på stadion," siger Lene Pedersen, der har været medlem af fanklubben, siden den blev oprettet. Arkivfoto

I medgang og modgang: "Jeg vil støtte AGF uanset hvad"

Som 17-årig tog Lene Pedersen til sin første AGF-kamp. 29 år senere er hun stadig tilhænger og mangeårigt medlem af den officielle fanklub

Af
Martin Jørgensen

Det skulle egentlig have været en dag i Tivoli Friheden med søsteren tilbage i slutningen af 80'erne. Det blev dog hverken til candyfloss eller rutchebanetur denne dag. I stedet tog de på Aarhus Stadion for at se AGF. Og fra første fløjt var den dengang 17-årige Lene Pedersen solgt.

"Jeg kan huske, at der var sindssyg stemning, og der var mange af min søsters veninder med på stadion. Jeg var bidt af det fra starten af med hyggen og sammenholdet, som man hurtigt blev en del af," fortæller Lene Pedersen, der ikke kan huske, hvem den pågældende modstander var. Oplevelsen var nok i sig selv.

Siden da har hun været med i festudvalget og børneudvalget i fanklubben, mens hun også har været med til at arrangere mange AGF-relaterede aktiviteter.

Boogie-woogie

Der har været mange fantastiske oplevelser med AGF gennem de sidste årtier, fortæller Lene Pedersen, der fremhæver pokalfinalen mod Brøndby med boogie-woogie-dans på færgen hjem til Aarhus.

"Der har været så mange fede stunder, men at vinde over Brøndby var noget specielt."

Men hvorfor tror du så, at der er så mange medlemmer af fanklubben, der falder fra, som det har været tilfældet de seneste år?

"Jeg tror desværre, at når det går skidt, så falder mange folk fra. Nogle tænker måske 'hvad får vi egentlig ud af at være medlem?' Der ved jeg bare med mig selv, at jeg vil støtte AGF uanset hvad."

Men kan man ikke godt være fan af AGF uden at være medlem af fanklubben?

"Jo, det kan man helt bestemt. Men det betyder bare rigtig meget for mig personligt at være afsted med andre mennesker. Det er som at være afsted men en stor familie, der hjælper hinanden."

Publiceret 24 October 2018 16:00