Karen Thisted og Hella Joof er sammen i ny samtalebog. Foto: Les Kaner

Karen Thisted og Hella Joof er sammen i ny samtalebog. Foto: Les Kaner

Ny samtalebog fra Hella og Karen: ”Crémanten skal flyde i dejlige, linde strømme”

TV-serien 'Hella og Karen elsker mænd' har ført til en helt ny samtalebog, som udkommer 25. oktober

Af
Michael Harsvik

Karen Thisted og Hella Joof mødte hinanden i 2015, da de lavede en programserie til DR. De kaldte serien 'Hella og Karen elsker mænd', og mens de kørte rundt i landet for at finde ud af, hvordan den danske mand havde det, kom de til at snakke om alt muligt andet også. Om deres døtre, om ulykkelighed, depression, Gud og kærligheden. Og de blev slet ikke færdige.

Derfor bestemte de sig for at mødes nogle gange henover sommeren 2018 – for at snakke, blive klogere på hinanden og sig selv og måske give deres tanker og erfaringer videre til andre.

Mænd, kvinder, unge og gamle. Det er der kommet bogen ’Bryster skal hoppe når man hikker ud af’. Læs med i uddaraget her, hvor damerne har sat sig til rette i Karens lille lejlighed i indre by på en lun dag i maj. Det bringes i samarbejde med Politikens Forlag:

Karen: Jeg synes lige, vi skal starte med at snakke om, hvorfor vi vil lave den her bog sammen.

Hella: God idé.

Karen: Jeg kan lægge ud med at sige, at det har jeg haft lyst til, lige siden vi lavede de tv-programmer. Vi havde det så sjovt, og når vi sad sammen i bilen, fik vi snakket om alt … i verden. Vores liv og vores dårligdomme …

Hella: Jep – vores succeser og vores utilstrækkeligheder.

Karen: Det tog ikke fem minutter, før vi var i gang med det.

Hvor mange år?

Hella: Og ved du hvad, Karen. Det var sådan en fornøjelse. For der er jo nogle år imellem os. Det var så dejligt, at du var lidt foran og havde prøvet ting. Hvor mange år er det? Du er …

Karen: 72 år. Jeg er født i 1946.

Hella: Og jeg i 1962. Så der er 14 år imellem os.

Karen: Det er nu 16, Hella.

Hella: 46 til 56 og seks mere til 62 – nå ja – 16 år. Ha ha. Matematik har aldrig været mit våben. Men altså, det er spændende, for du har trådt nogle stier – du har været i det der kvindeliv før mig – og i en anden generation. Det er jeg meget nysgerrig omkring, for I har jo været ude med den store machete og hugget jer vej gennem junglen, så vi andre kan gå nogenlunde fredeligt uden at snuble over en lian. I har ryddet nogle lysninger for os andre.

Vi skal tale om mænd

Hella: Vi kommer til at tale virkelig meget om mænd.

Karen: Og hvis jeg må sige noget … så er det altså heller ikke et kedeligt emne.

Hella: Det er det ikke, for det har jo også præget os. Altså, det er en af de største markører for, om ens liv har været godt eller skidt, ikke? Kærligheden … om man er lykkedes på det område.

Karen: Ja, også selvom man er en Super Carla. Det er du, Hella.

Hella: Hvis jeg er det, så er du en Pippi Langstrømpe.

Karen: Så det er en samtale mellem Pippi og Super Carla.

Hella: Det kan kun gå godt. Men ved du hvorfor? Fordi vi også er Pippi og Super Carla med rigtig mange tårer i os. Fordi … det har vi jo, Karen. Vi har begge to været helt nede og spise op, og der er så meget gråd i os også. Sådan er det. Dem med de store armbevægelser og dem, der buldrer og råber højest, er jo også meget ofte dem, der af og til er mest ulykkelige.

Karen: Det er rigtigt. Og alt det skal vi i hvert fald også snakke om. Vi må turde dele ud af arvesølvet, Hella.

Hella: Af alt det flove og det forfærdelige. Jeg er fuldstændig enig. Ellers er der ingen, der får noget ud af det. Og det vil vi jo gerne, Karen. At damer og andre mennesker kan læse den her bog og genkende noget af det, vi snakker om. Det er altid sådan en trøst, når man genkender sig selv og alt sit kaos i andre. Så tænker man: 'Ah, jeg er ikke alene.' Det vil jeg gerne med den her bog.

Karen: Skal vi gå i gang?

Hella: Vi går i gang.

Karen: Og når vi har snakket lidt, skal vi have et dejligt glas crémant.

Hella: Det skal vi i hvert fald, Karen. Crémanten skal flyde i dejlige, linde strømme.

Publiceret 20 October 2018 09:00