Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) indviede FDF Naturværkstedet Dønkok ved at skære den blå snor over med en FDF-dolk sammen med en masse FDFere. Foto: Arne Illeborg.

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) indviede FDF Naturværkstedet Dønkok ved at skære den blå snor over med en FDF-dolk sammen med en masse FDFere. Foto: Arne Illeborg.

Kulturrådmand indvier FDF naturværksted med dolk

Det blå bånd blev skåret over med en FDF-dolk, da kulturrådmanden åbnede Naturværkstedet i Lisbjerg Skov

Af
Kim Skovrup Andersen

Glæden var stor, da FDF forleden åbnede det nye naturværksted 'Dønkok' i Lisbjerg Skov nord for Aarhus. Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) indviede hytten ved at skære den blå snor over med en FDF-dolk sammen med en masse spejdere.

A.P. Møllerfonden, Aarhus Kommune og NRGis værdipulje er blandt de store donorer til projektet, som har kostet knap fire millioner kroner.

"Jeg har som rådmand for sport og fritid bevilget en million til Naturværkstedet, fordi det er et rigtig spændende og meningsfyldt projekt, for faglighed og frivillighed går hånd i hånd," sagde Rabih Azad-Ahmad i sin åbningstale.

"Jeg vil gerne rose og takke alle de frivillige, der har knoklet for, at det har kunne lykkes at etablere naturværkstedet. Fritidslivet i Aarhus er dybt afhængige af vores frivillige, hvilket er ekstra tydeligt i et år, hvor Aarhus er frivillighovedstad," sagde han.

Et langt sejt træk

Der har været mange frivillige der har har hjulpet med at skabe det nye naturværksted. En af dem er Simon Kangas Larsen, projektleder og formand for FDF Ellevang-Risskov.

"Jeg er pavestolt over, at vi er nået helt i mål med projektet. Vi har arbejdet på det i 5 år og det har til tider været et langt sejt træk," siger Simon Kangas Larsen, der takkede de mange frivillige, håndværkere og arkitekten Kim Thorsell for samarbejdet.

”Nu står vi her i dag efter mange års arbejde, og jeg ser virkeligt frem til at børn og unge får mange gode timer i den smukke Lisbjerg Skov og i naturen."

200 sang ny Sigurd Barrett sang

200 FDFere og andre gæster var mødt op til åbningen af Dønkok. De lærte Dønkok-sangen, en helt ny sang skrevet af entertaineren Sigurd Barrett til åbningen af Naturværkstedet.

Og så var der linet op med både supper, kagebord og mulighed for at bage snobrød. Rundt i skoven omkring hytten kunne man prøve nogle af de aktiviteter, der venter børnene og de unge i den nye hytte.

FDF Naturværkstedet Dønkok

    Naturværkstedet er bygget af FDF Ellevang-Risskov og skal bruges til børn og unge får oplevelser i naturen.

    Naturværkstedet har kostet knap fire millioner kroner. Langt størstedelen er finansieret med støtte fra A.P. Møller, Aarhus Kommune, NRGi, Friluftsrådet, Kronprinsparrets Fond, loger, menighedsråd og private.

    I 1955 etablerede FDF Risskov hytten Dønkok på det sted, hvor det nye naturværksted ligger. Navnet Dønkok er et gammel ord for et sted man hviler (Døner) og spiser (kokkererer). I den gamle Vejlby landsby var der nogle huse der hed ”Dønkokkerierne”.

    Læs mere på www.naturværksted.dk

Publiceret 09 October 2018 07:00