Foto fra Esportsfestivalen Geeks Gone Wild i Aalborg.

Foto fra Esportsfestivalen Geeks Gone Wild i Aalborg. Foto: Henning Bagger/Scanpix 2018

Aarhus viser vejen frem med nye faciliteter til esport

Nyt lokale skal være med til at udvikle fremtidens stjerner indenfor elektronisk sport

Esporten får sit eget lokale, når Fjordsgade forenings- og fritidshus i dag åbner i den tidligere Fjordsgades Skole på Frederiksbjerg i Aarhus C.

"Esport er i en rivende udvikling. Rigtig mange unge bruger meget tid på e-sport og Danmark klarer sig rigtig godt internationalt. Jeg ved, at mange unge træner hårdt for at komme til tops, og i Aarhus tager vi forenings-talentarbejdet alvorligt. Jeg har derfor valgt at prioritere faciliteter til fremtidens sportsgrene i det nye Fjordsgade forenings- og fritidshus," siger kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse fra Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune.

Esport er et af indsatsområderne i Aarhus Kommunes Sport og Fritidspolitik.

"Jeg håber, at byen vil fostre nye internationale stjerner, og at vi med Fjordsgade rækker ud til en målgruppe af unge, som ikke i dag er en del af det traditionelle foreningsliv," tilføjer rådmanden.

Skal danne skole for hele landet

Aarhus Kommune driver lokalet i samarbejde med DGI Østjylland, der vil bruge erfaringerne til at udvikle lignende tilbud i Østjylland og resten af landet.

"Vi glæder os over sammen med kommunen at skabe nogle enestående rammer for esport i Aarhus. Vi vil give esportsudøverne mulighed for at dygtiggøre sig sammen med andre og skabe et velfungerende fællesskab, som vi kender fra andre foreninger," siger Flemming Poulsen, direktør i DGI Østjylland.

For både begyndere og øvede

DGI Østjylland har det daglige ansvar for driften af den nye esportsfacilitet, hvor børn og unge kan prøve kræfter esport. Uddannede, frivillige instruktører vil give både nybegyndere og øvede mulighed for at udvikle sig individuelt og som holdspillere.

Der er også plads i lokalet til sofaarrangement og mulighed for undervisning fra storskærm.

Esportslokalet åbner sammen med det øvrige Fjordsgade forenings- og fritidshus i dag, tirsdag 9. oktober kl. 16. Du kan læse mere om det nye hus på fjordsgade.dk.

jr

PROGRAM FOR ÅBNING AF FJORDSGADE DEN 9. OKTOBER

Kl. 16.00-16.30

Officiel åbning. Taler, snoreklip og Frederiksbjergkoret ”Stemmer” synger for på den nye sang for Fjordsgade forenings- og fritidshus.

Kl. 16.30-19.00

Åbent hus

• Gå på opdagelse og kig rundt i husets mange aktiviteter og faciliteter.

• Medarbejdere i huset står klar på gangene for at vise huset frem og fortælle om husets historie, den spændende arkitektur og ikke mindst omdannelsen til et forenings- og fritidshus.

• Sport & Fritids lokalebooking har åbent. Kom forbi og hør om, hvordan man som forening booker lokaler i huset.

Kom og vær med

Fjordsgade forenings og fritidshus er et mulighedernes hus. I forbindelse med åbningen inviteres alle til at være med i husets aktiviteter. Så har du længe haft en drøm om at opleve fremmedsprog som spansk eller kinesisk, så det muligt på dagen. Her kan du også gratis kaste dig over mangategning, Tai Chi, eller træne boksning eller forskellige former for kampsport.

• FOF sproghold (spansk og kinesisk)

• Mangategning

• Tai Chi

• Boksetræning

• Kampsport (karate, capoeira, ninjutsu)

Foredrag i salen

• Foredrag om N.J Fjord og skolerne i Aarhus ved cand.mag. Steen Ivan Hansen i den nye flotte foredragssal

• Oplæg om arkitektfirmaet AARTs arbejde med ombygning og renovering af Fjordsgades forenings- og fritidshus

Caféen serverer lækker suppe fra kl. 17.30-18.30.

Kilde: Aarhus Kommune

Publiceret 09 October 2018 10:47