Chefredaktørens klumme: Årets bedste kammerater

Af
Claus Krogh

Næst efter lærerne er kammeraterne det vigtigste parameter for om vores børn trives, når de er i skole eller på institution. Jeg har fire børn, der alle går i skole eller på gymnasiet her i Aarhus. Det med lærerne vil børnene nok ikke selv sætte som nummer et. I deres optik er kammeraterne og trivslen blandt disse alfa og omega for deres trivsel. Gode kammeratskaber fylder utroligt meget i mine børns bevidsthed omkring det at gå i skole, og når de engang imellem er kede af det, så skyldes det ni ud af ti gange, at de har haft en eller anden dårlig oplevelse med en af kammeraterne. Ofte er det så også selvsamme kammerater, der er med til at genoprette det gode humør. Vi vil på Lokalavisen Aarhus i samarbejde med byens Børn- og Ungebyråd og rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom godt hylde det gode kammeratskab. Vi har derfor sammen indstiftet en ny pris - Kammeratskabsprisen. En pris der udover at hylde de gode initiativer også giver 15.000 kroner til vinderne.

Går dine børn derfor i en klasse, hvor man gør en masse godt for andre? Har dine børn sammen med deres bedste venner fået stoppet mobning eller går børnene i en klub, hvor de har gjort noget særligt for de små klasser? Kender du nogen, som har fortjent ros og anerkendelse for at have styrket venskaber eller gjort fællesskabet større eller noget helt andet? Kender du en klasse, en gruppe eller andet i alderen 0-18 år, der har fortjent at modtage Kammeratskabsprisen 2018, så skal du sende en mail til Lokalavisen Aarhus på redaktion.aarhus@lokalavisen.dk. I emnefeltet skal du skrive Kammeratskabsprisen. I mailen skriver du navnet på de kandidater, du mener, der har fortjent at vinde samt en begrundelse for hvorfor.

Indstillingen skal være indsendt til Lokalavisen senest tirsdag 30. oktober klokken 12. På baggrund af indstillingerne udvælger dommerkomiteen, bestående af Lokalavisen Aarhus' lokalredaktør Camilla Olesen, repræsentanter for Børn- og Ungebyrådet og rådmand for Børn og Unge Thomas Medom (SF) de fem bedste, som vil blive portrætteret i avisen. Der vil efterfølgende være afstemning på Lokalavisen Aarhus' hjemmeside - således at det er læserne, der er med til at kåre vinderne. Vi glæder os til at se de mange gode initiativer.

Publiceret 02 October 2018 10:00