Rømerhus

Rømerhus Fotograf: Carsten Ingemann

Se dem her: Fire nybyggerier i Aarhus præmieret

Aarhus Kommune har uddelt årets arkitektekturpris

I dag har tre nybyggerier i Aarhus fået kommunens arkitekturpris. Det er Lisbjerg Bakke, Rømerhus og Salling Rooftop Aarhus, der i år er blevet hædret for godt og smukt byggeri.

Præmieringen sker på baggrund af en vurdering af godt 20 nybyggerier i kommunen.

Salling Rooftop

Salling Rooftop

"Det har været en stor fornøjelse at se alle de nominerede byggerier. Det vidner om, at selvom Aarhus udvikler sig meget hurtigt, så bliver der ikke slækket på kvaliteten. Det er glædeligt, og det er også et vigtigt signal fra bygherrerne om, at man ikke går på kompromis med arkitekturen," siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Det overordnede tema for dette års udvælgelse har været 'mangfoldighed'.

Midlertidig arkitektur

Samtidig med uddelingen af arkitekturprisen har Omdrejningspunkt i Rundhøj fået Stadsarkitektens Særpris for midlertidig arkitektur. Omdrejningspunkt er et mødested og medborgerhus med mere på Rundhøj Torv i Højbjerg.

Lisbjerg Bakke

Lisbjerg Bakke Foto: Aarhus Kommune

"Byen er i stadig forandring, og midlertidige indretninger af byens rum er med til at fremhæve nye sider af byen og det gode liv,” siger stadsarkitekt Stephen Willacy.

Kan ses på Dokk1

Arkitekterne bag byggerierne har fået en præmie på 10.000 kroner samt et diplom og plakette til opsætning på bygningen. Arkitekten bag Omdrejningspunkt i Rundhøj får et diplom.

Omdrejningspunkt i Rundhøj

Omdrejningspunkt i Rundhøj

Plancher af de vindende og de nominerede byggerier kan ses på Dokk1 fra 2. - 10. oktober, hvor man kan stemme på sin egen favorit.

jr

Publiceret 01 October 2018 21:50