Kim Larsen optrådte i Aarhus i 2006 til en tolerance-fest på Bispetorvet i Aarhus.

Kim Larsen optrådte i Aarhus i 2006 til en tolerance-fest på Bispetorvet i Aarhus. Foto: Ole Lind/Ritzau Scanpix

Mindekoncert i Aarhus for Kim Larsen aflyst

Østjyllands Politi afviser, at der kan stables stor mindekoncert for Kim Larsen på benene til på fredag

Af
Jeppe Rafn

Det bliver ikke til noget med den mindekoncert for Kim Larsen, som to aarhusianere i al hast havde stablet på benene. Koncerten skulle have fundet sted på fredag 5. oktober klokken 18 på Store Torv i Aarhus, hvor arrangørerne havde søgt Aarhus Kommune og Østjyllands Politi om lov til at afholde en koncert med forventeligt 10-20.000 deltagere.

Østjyllands Politi har svaret arrangørerne, at der skal udarbejdes en sikkerhedsplan og være en professionel sikkerhedsorganisation med videre for at få tilladelse, og det kan politiet ikke nå at behandle inden på fredag.

"Det er f..... ærgerligt, men jeg kan jo godt forstå, sikkerheden skal være i orden," siger Steffen Petersen fra Aarhus, som har taget initiativ til mindekoncerten og arrangeret den sammen med Jannie Sicko.

"Jeg havde fået to bands med stor tilknytning til Kim Larsen til at komme og spille," fortæller Steffen Petersen.

Mødes ved rådhuset

I stedet for mindekoncerten på fredag har arrangørerne anmodet politiet om at få lov til at afholde en demonstration, som der er langt mindre strikse krav omkring, og som blot skal anmeldes senest 24 timer før, den afholdes.

Der er oprettet en begivenhed på Facebook, som hedder 'Optog til ære for Kim Larsen Aarhus'.

Under alle omstændigheder har Steffen Petersen og Jannie Sicko tænkt sig at mødes 'uofficielt' ved rådhuset på samme tidspunkt, som mindekoncerten var planlagt.

"Jeg har altid lyttet til Kim Larsen og været til koncerter med ham ligesom alle andre, der godt kan lide ham. Han lavede nogle vanvittigt gode tekster og melodier, og vi vil bare gerne mødes for at sige det sidste farvel til ham, ligesom man gøre i Odense, København og andre byer. Hvis de kan gøre det i de byer, må vi også kunne gøre det i Aarhus."

Mindekoncert i næste måned

Anstrengelserne med at lave en mindekoncert har dog ikke været spildte, fortæller Steffen Petersen.

"Jeg har kontakt til en virksomhed, der gerne vil samarbejde om en mindekoncert i Aarhus en gang i næste måned. Jeg kan ikke sige, hvor det bliver, men vi håber på at få Thomas Helmig, Tina Dickov og Steffen Brandt til at komme og spille."

"Jeg forventer, at mindekoncerten bliver en kæmpe succes som dengang med Bamse, selvom han modsat Kim Larsen var fra Aarhus," siger Steffen Petersen.

Østjyllands Politis svar til Steffen Petersens anmodning om afholdelse af mindekoncert på Store Torv i Aarhus:

Du har til Aarhus Kommune i dag 1. oktober 2018 kl. 1020 indgivet en ansøgning om tilladelse til afholdelse af en mindekoncert for Kim Larsen og endvidere søgt Østjyllands Politi om tilladelse til udskænkning i forbindelse med koncerten. Du har endvidere oplyst, at koncerten dimensioneres til 10 – 20.000 deltagere. Det er anført, at koncerten skal finde sted fredag den 5. oktober 2018.

Afvikling af en koncert i den størrelsesorden kræver politiets tilladelse og politiet vil forud for en tilladelse forlange, at der

    udarbejdes en sikkerhedsplan efter principperne i Rigspolitiets vejledning om sikkerhedsplaner ved større, udendørs musikarrangementer. Sikkerhedsplanen skal godkendes af politiet efter drøftelser med Brandvæsnet, Præhospitalet og Aarhus Kommune

    at det i sikkerhedsplanen dokumenteres, at der rådes over fornødne kompetencer og mandskab til gennemførelse af et stort arrangement

    at det dokumenteres, at der er etableret en professionel sikkerhedsorganisation – svarende til arrangementets størrelse, karakter og afviklingssted

    at scener og andre midlertidige konstruktioner er eller kan godkendes af bygningsmyndighederne – eller er autoriserede

Den sagsbehandling, der er fornøden ved afvikling af arrangementer i nævnte størrelsesorden lader sig ikke gennemføre inden den 5. oktober 2018, og det kan derfor ikke forventes, at Østjyllands Politi giver tilladelse til arrangementet inden denne dato.

Publiceret 01 October 2018 21:02