Foto: Google Maps

Café Kaffegal sat til salg

Kritiseret café vil ikke opfylde Aarhus Kommunes krav om at udskifte ledelsen

Café Kaffegal i Nørregade i Aarhus C er sat til salg til en afståelsespris på 895.000 kroner. Det fremgår af Butikskompagniet.dk, der står for salget af lokalerne i centrum af Aarhus.

Café Kaffegal er en socialøkonomisk café med psykisk sårbare ansatte, der i foråret 2018 kom i alvorlig modvind i medierne, da en række tidligere medarbejdere stod frem med historier om, de var blevet mobbet og ikke havde fået den hjælp til at komme videre, som var meningen.

Aarhus Kommune besluttede at stoppe samarbejdet med caféen, hvis ikke foreningen bag caféen skiftede ledelsen ud. Det har foreningen ikke ønsket, fremgår det af en mail til Aarhus Kommune, som TV2 Østjylland omtaler:

"Foreningen ChangeMakers har ikke mulighed for at rekonstruere sig og accepterer dermed, at samarbejdet mellem foreningen og Aarhus Kommunes Beskæftigelsesforvaltning ophæves pr. 31. december 2018."

ChangeMakers bliver i det daglige drevet af direktør og manager Brian Sørensen, der er den sociale iværksætter og stifter bag det hele. Foreningen driver foruden Café Kaffegal to andre socialøkonomiske virksomheder i Aarhus, Økogal og Social Business House.

Publiceret 01 October 2018 15:17