Foto: Google Street View

Fisk og 15.000 liter vand over det hele: Storcenter Nords kæmpe-akvarium eksploderede

Glasset i Storcenter Nords kæmpe akvarium i kælderen revnede onsdag formiddag og gav store problemer

Af
Jonas Wrede Hansen

"Det var noget af et syn."

Sådan lyder det torsdag morgen fra Sanne Friis Rasmussen, centerkoordinator hos Storcenter Nord i Aarhus, efter et stort akvarium i centrets kælder onsdag eksploderede og dermed var skyld i, at flere tusinde liter vand og adskillige fisk havnede på gulvet.

Det skete kort efter klokken 11, imens der var kunder.

"Vi konstaterede om morgenen, at der var et læk i en af akvariets samlinger. Derfor kontaktede vi vores samarbejdspartnere, der står for akvariet. Da de så er til stede, sker der det, at akvariet pludselig revner," forklarer hun til Lokalavisen Aarhus.

Flere fisk mistede livet

Det medførte selvfølgelig, at adskillige liter vand og fisk flød ud på gulvet.

"Heldigvis var vores samarbejdspartnere på stedet, og sammen med centerpersonalet og flere kunder fik vi reddet størstedelen af fiskene," fortæller hun.

Uheldet medførte, at centret måtte lukke kælderen, hvor der er indgang til centret fra P-kælderen, og den indgang er stadigvæk lukket torsdag, imens oprydningsarbejdet er i gang.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Akvarium-uheldet har medført, at kælderen i Storcenter Nord er lukket onsdag og torsdag formiddag.

Akvarium-uheldet har medført, at kælderen i Storcenter Nord er lukket onsdag og torsdag formiddag. Foto: Kim Skovrup Andersen

"Vi er jo glade for, at vi fik reddet størstedelen af fiskene. Det var førsteprioriteten, da vi har rigtig mange kunder, som jo har stor glæde af at kigge på dem," fortsætter centerkoordinatoren, der ikke har et præcis tal på, hvor mange fisk, der mistede livet ved uheldet.

Nordeuropas største

Akvariet, der onsdag formiddag eksploderede i Storcenter Nord, er ifølge centrets hjemmeside Nordeuropas største, levende koralrevs-akvarium. Det blev opført i 2006 i forbindelse med udvidelsen af storcentrets tredje etape og er placeret i kælderen ved et stort legeland.

Akvariet indeholder 15 kubikmeter vand, hvilket svarer til hele 15.000 liter.

"Vi har endnu ikke det fulde overblik over, hvor store vandskaderne er. Det går vi i gang med at kigge på senere," fortæller centerkoordinator Sanne Friis Rasmussen, som selv deltager i processen med at få ryddet op.

Publiceret 20 September 2018 10:40