Illustration: Gjøde

Unikt lejlighedsbyggeri på vej i Aarhus:

Sådan kommer det til at se ud

Et ikonisk byggeri med studieboliger af høj kvalitet kan se lyset på Dalgas Avenue.

På mandag behandler magistraten et forslag om et nyt byggeri med plads til 95-100 studieegnede boliger, og hvis planen godkendes til en tur i byrådet, skal den efterfølgende i offentlig høring. Det skriver Teknik og Miljø i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

”Jeg glæder mig over, at vi kan præsentere et byggeri med helt unik arkitektur og særligt henvendt studerende i et så attraktivt område. Det er meget sjældent, vi kan bygge nyt på denne måde på Frederiksbjerg, så jeg glæder mig meget til at se, hvad bygningen kan tilføre bylivet omkring Dalgas Avenue,” siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen.

(Artiklen fortsætter under galleriet)

Det markante runde byggeri får samme udtryk i farverne som de omkringliggende bygninger, men den runde form vil naturligt bryde med det mere klassiske og stringente udtryk på de eksisterende bygninger.

Hvis den kommende bygning minder om andet ikonisk byggeri i Aarhus, er det ikke en tilfældighed. Arkitekterne bag de nye studieboliger, Gjøde & Partnere Arkitekter, står også bag Den Uendelige Bro ved Ballehage Strand.

Byggeriet er placeret lige ved ASA’s boldbaner, og de grønne arealer bliver akkompagneret af bygningens opholdsområder. Lejlighederne får altaner med front udad og ind i byggeriet, og mod syd trapper den runde form ned, og her etableres tagterrasser. Terrasserne forbindes af trapper og giver byggeriet liv, ikke kun på de private altaner, men også med fælles ophold i højden.

Byggeriet er ifølge pressemeddelelsen planlagt til syv etager med parkeringskælder under terræn.

jwh

Publiceret 14 September 2018 20:33