Andrés Turienzo ved starten på sin lange cykeltur fra Nordspanien til Aarhus.

Andrés Turienzo ved starten på sin lange cykeltur fra Nordspanien til Aarhus.

Vestas-ansat cykler fra Spanien til Aarhus i protest mod fabrikslukning

Ansatte i Spanien protesterer mod lukning af Vestas-fabrik med 362 ansatte

Af
Jeppe Rafn

Tirsdag 11. september begyndte Andrés Turienzo en cykeltur i Leon i det nordlige Spanien. Cykelturen går hele vejen til Vestas' hovedkvarter i Aarhus, hvor cykelrytteren efter planen ankommer en uge senere, tirsdag 18. september.

Cykelturen er en protest mod Vestas' beslutning om at lukke sin fabrik i Leon med 362 medarbejdere. Den danske vindmøllegigant annoncerede 27. august, at man ville lukke fabrikken på grund af faldende efterspørgsel i Europa. Vestas oplyste samtidig, at man undersøger mulighederne for at flytte medarbejderne i Leon til nogle af virksomhedens andre fabrikker i Spanien, hvor Vestas har omkring 2.000 ansatte.

De ansatte på fabrikken i Leon forstår ikke, at Vestas vil lukke deres fabrik, som ifølge medarbejdernes har leveret gode resultater i de seneste år.

"Vi, de ansatte ved Vestas fabrik i Leon, har indledt forhandlinger med Vestas i håbet om at undgå en lukning. Forhandlingerne fortsætter i disse dage og med støtte fra den spanske regering," skriver de ansattes repræsentant Javier Liébana Presa i et brev, der er sendt til Lokalaavisen Aarhus.

De ansatte har oprettet en facebookside, hvor man kan følge den meget lange cykeltur. Her kan man læse, at Andrés Turienzo de første tre dage har cyklet henholdsvis 329, 272 og 223 kilomter, i alt over 800 kilometer som har bragt ham et godt stykke op i Frankrig.

Turen fra Leon til Aarhus er på omkring 2.500 kilometer.

Publiceret 14 September 2018 08:03