Modelfoto: Mostphotos

Kæmpe fiasko for ny forening mod ulve: Så få mødte op til generalforsamlingen

Mandag blev en østjysk lokalafdeling af foreningen Ulvefrit Danmark stiftet ved et møde i Aarhus

Af
Jonas Wrede Hansen

Mandag aften var der stiftende generalforsamling til en østjysk lokalafdeling af foreningen Ulvefrit Danmark. Mødet foregik på Viby Bibliotek, men det kunne ligeså godt været blevet afholdt i en lejlighed i midtbyen. For der mødte slet ikke nok mennesker op til at fylde bibliotekslokalet. Blot 11 personer sad klar, da initiativtager Lis Rytter tog ordet og bød velkommen.

Otte af de 11 personer var i forvejen medlem af Ulvefrit Danmark, to kom fra Det Grønne Museum i Auning for at dokumentere generalforsamlingen, mens en enkelt var en bekendt af Lis Rytter. Det skriver JP Aarhus, der også var med til den stiftende generalforsamling.

Den utrolig svage opbakning til en lokalafdeling overraskede Lis Rytter.

"Jeg forstår det ikke. Jeg var forberedt på, at der ikke mødte mange op, men jeg er overrasket over, at der ingen er," lød det frustreret fra initiativtageren til JP Aarhus.

Lokalafdelingen blev oprettet

Da Lokalavisen Aarhus i forrige uge snakkede med Lis Rytter, var den aarhusianske ulvemodstander da også sikker på, at der var brug for Ulvefrit Danmark i Østjylland.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Lis Rytter var overrasket over, at så få mennesker mødte op mandag aften til den stiftende generalforsamling af en lokalafdeling af foreningen Ulvefrit Danmark

Lis Rytter var overrasket over, at så få mennesker mødte op mandag aften til den stiftende generalforsamling af en lokalafdeling af foreningen Ulvefrit Danmark Privatfoto

"Vi ved, ulvene breder sig, og hvis vi venter nogle år med at gøre noget, er de også her i Østjylland. Jeg vil gerne have, mine børn, børnebørn og oldebørn kan gå på skovtur og nyde naturen. Jeg går meget på stranden og i skoven, men det har jeg ikke lyst til mere. Når jeg er i Moesgaard, går jeg ved vandet og ikke på de små stier. Hvis der ikke bliver gjort noget, bliver der mange ulve i Danmark, mindre føde, og de kommer tæt på mennesker. Danmark er for lille til ulve," sagde hun dengang.

Men ved mandagens møde blev hun dog afkræftet i, at det er størstedelen af østjyderne, der har det på samme måde som hende selv.

"Det er bekymrende. Jeg må konkludere, at ulveforskere og naturvejledere har haft held med at få mange til at tro, at ulven ikke angriber mennesker," sagde Lis Rytter ved mødet mandag aften i Viby ifølge JP Aarhus.

Der blev dog oprettet en lokalafdeling af Ulvefrit Danmark, hvor der lige nu sidder fem bestyrelsesmedlemmer.

Publiceret 11 September 2018 19:50