Foto: Aarhus Kommune

Internt brev til Bundsgaard afslører: Aarhus kunne slet ikke regne med stort millionbeløb

Mediet Radio24Syv kan afsløre, at Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard i marts 2017 modtog et brev, hvori økonomiministeren afviste at garantere Aarhus Kommune en stor milliongevinst

Aarhus Kommune er blevet kastet ud i en gevaldig sparerunde, efter byrådet ved budgetforhandlingerne sidste år vedtog at bruge 600 millioner kroner, som det regnede med at modtage fra staten. Men nu viser det sig, at Aarhus Kommune på ingen måde kunne være sikker på at modtage det store millionbeløb, og ifølge Radio24Syv var borgmester Jacob Bundsgaard (S) orienteret om det allerede inden budgetforhandlingerne gik i gang.

Mediet er i besiddelse af et brev, som Jacob Bundsgaard modtog i marts måned sidste år, hvilket altså var syv måneder før, at byrådet vedtog at bruge pengene. I brevet fremgår det, at økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) ikke kunne garantere Aarhus Kommune det store millionbeløb.

Ministeren forstår det ikke

Til mediet forklarer ministeren, at han ikke forstår, hvordan Aarhus Byråd kunne forvente at modtage pengene.

”Det er helt ude i skoven at Aarhus skulle have en forventning om at vinde på en forandring af udligningssystemet, da alt i virkeligheden pegede på, at Aarhus Kommune ville tabe,” siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille til Radio24Syv.

Mediet har også ladet Anders Drejer, der er professor ved Institut for Økonomi og Ledelse ved Aalborg Universitet, læse brevet, og hans konklusion er klokkeklar:

”Aarhus Kommune regner med et antal millioner, som ingen steder kommer fra, og som der ikke er nogen sandsynlighed for kommer. Det laver de et budget ud fra. Det, der kunne have forklaret det, var, hvis man havde haft et brev fra ministeren, der lovede, at pengene ville komme. Så kunne de havde sagt – vi vælger at tro på vores minister – og så kunne de nu stå og give ham skylden. Men brevet her viser jo netop det modsatte. Det viser, at ministeren ikke garanterer noget som helst,” siger han til Radio24Syv.

jwh

Publiceret 07 September 2018 10:25