Boliga har undersøgt, hvor tit husene i forskellige kommuner skifter ejer. Og det gør de tit i Aarhus og knap så tit i Norddjurs.

Boliga har undersøgt, hvor tit husene i forskellige kommuner skifter ejer. Og det gør de tit i Aarhus og knap så tit i Norddjurs.

Bor du i en flyttegal kommune?

I Østjylland er der stor forskel på, hvor ofte et hus skifter ejer

salg Skal det være tæt på midtbyen, så man let kan komme ind til en kaffe ved åen? Eller er man mere til den smukke natur og landlige omgivelser?

Alt efter om man er til storby eller landliv, så kan der være stor forskel på, hvor ofte flyttebilerne passerer forbi ens matrikel.

For ligger adressen i Aarhus Kommune, er det nemlig 17 procent af husene, der er blevet handlet i løbet af de seneste fem år. Det viser en opgørelse fra boligsiden Boliga.

Der er færrest handlede huse i Norddjurs Kommune - 10,7 procent har her fået et nyt navn på skødet.

Dermed har man i Østjylland både kommuner, hvor andelen af de solgte boliger ligger over landsgennemsnittet, og kommuner hvor det modsatte gør sig gældende. For 13,5 procent af de danske huse er blevet solgt siden 1. august 2013.

De flyttegale

Region Midtjylland placerer sig da også i midten, når man opgør andelen af handler i de fem regioner. 12,9 procent af de midtjyske huse har nemlig fået en ny ejer.

-vik

Så mange af husene i Østjylland

er blevet handlet:

Favrskov Kommune: 13,2 procent

Horsens Kommune: 14,6 procent

Norddjurs Kommune: 10,7 procent

Odder Kommune: 13,6 procent

Silkeborg Kommune: 13,3 procent

Skanderborg Kommune: 15,3 procent

Syddjurs Kommune: 12,3 procent

Aarhus Kommune: 17,1 procent

Publiceret 01 September 2018 06:00