Foto: Aarhus Letbane

Hele dagen: Kør gratis med letbanen for at fejre ny åbning

Det bliver gratis at køre med letbanen mellem Aarhus H og Odder, når der lørdag 8. september er officiel fejring af, at letbanestrækningen fra Odder til Aarhus er åbnet

Letbanen til Odder er endelig åbnet, og det bliver lørdag 8. september fejret.

"Vi vil gerne markere letbanen med en folkelig fest, og den bedste måde at gøre det på, synes vi, er ved at give alle mulighed for at tage en tur med letbanen," siger Odders borgmester, Uffe Jensen (V), i en pressemeddelelse.

Det er derfor gratis at køre med letbanen hele dagen lørdag 8. september på hele strækningen mellem Aarhus H og Odder, uanset hvor man stiger på mellem de to stationer, oplyses det i pressemeddelelsen.

Åbningen bliver samme dag også markeret fra klokken 9.30 til klokken 10.30 med officielle taler ved stationen i Odder. For at vise, at Odder Kommune, Aarhus Kommune og hele Østjylland bliver knyttet tættere sammen, vil en rød snor blive bundet sammen af Odders borgmester, Uffe Jensen (V), regionsrådsformanden Anders Kühnau (A) og Keld Hvalsø (EL), der er formand for Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune.

"I stedet for at klippe en rød snor, binder vi snoren sammen for at vise, at Aarhus og Odder - og hele Østjylland - bliver knyttet tættere sammen med Letbanen," lyder det fra Odder-borgmesteren i pressemeddelelsen.

"Åbningen af strækningen Odder-Aarhus er ikke kun en glad nyhed for alle de pendlere, der nu kan se frem til en førsteklasses togbetjening, men markerer også en solidt skridt imod visionen om et sammenhængende Østjylland, hvor man frit kan bosætte sig og arbejde på kryds og tværs af kommunegrænser. Vi har brug for effektiv kollektiv trafik i den østjyske byregion, så vi kan understøtte områdets positive udvikling. Åbningen af Odder-Aarhus strækningen er stærkt bidrag i den retning," siger borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (A).

Fra Odder til Skejby

Med Letbanen er det muligt at køre fra Odder gennem Aarhus H til den nye havnefront og videre til Skejby. Her servicerer Letbanen bl.a. det nye Universitetshospital og de mange arbejdspladser i Business Park Skejby.

Med åbningen af strækningen mellem Odder og Aarhus begyndte Aarhus Letbane også at benytte det største af selskabets to letbanetog - det knapt 40 meter lange Tango. Med plads til 256 passagerer, niveaufri indstigning, wi-fi, strømudtag og ikke mindst miljøvenlig el-drift giver letbane-passagerne høj komfort. Det mindre Variobahn-letbanetog, der kører på den indre strækning, skal også betjene strækningen til Odder.

jwh

Program

Letbaneåbningen fejres kl. 9.30-10.30 ved Odder Banegård, Banegårdsgade, 8300 Odder.

Kl. 9.30 Fejringen indledes. Udstillingstog er åbent for besøgende. Kaffe og kage.

Kl. 9.45 Borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V) byder velkommen.

Kl. 9.50 Officielle taler.

Kl. 10.00 Rød snor bindes.

Kl. 10.03 Mulighed for at stige ombord i det ventede tog, der kører mod Aarhus kl. 10.07 (ordinær drift)

Publiceret 31 August 2018 17:22