Prøv noget nyt:

Lav Baba ganoush

Spis din baba ganoush, som den er, med lidt godt brød eller grøntsager til. Kom den i sandwich, pitabrød eller på fladbrød – eller spis den cremede dip til kødretter, gerne grillede, eller til fisk

opskrift Opskriften har vi hentet fra bogen 'Krydret', der udkom 23 august fra Politkens forlag. Opskriften er til én portion.

Det skal du bruge:

2-3 auberginer

1 helt hvidløg

½-¾ dl koldpresset jomfruolivenolie, eller efter smag

saft af 1-2 citroner, efter smag

1 -2 spsk tahin, eller efter smag

flagesalt

Drys

1 spsk dukkah

rosa peberkorn

fintrevet skal af 1-2 økologiske

citroner

1 fintsnittet løg, efter eget valg

1 lille bundt bredbladet persille

Sådan gør du

Prik auberginerne med en gaffel, læg dem på bagepapir på en bageplade og kom dem i ovnen ved 175 grader. Skil hvidløget ad i fed og kom dem med i ovnen – med skal på. Bag auberginerne, til de er faldet helt sammen. Tag dem ud af ovnen og flæk dem.

Når auberginerne er kølet lidt af, skraber du kødet ud af dem med en ske og klemmer hvidløgsfeddene ud af skallerne. Mos auberginekød og hvidløg sammen og smag mosen til med olivenolie, citronsaft, tahin og salt.

Fordel mosen på et fad og drys med dukkah, rosa peberkorn, citronskal, fintsnittet løg og persille.

Ditte Ingemann (tv.) og Anne Hjernøe.

Ditte Ingemann (tv.) og Anne Hjernøe.

Krydret

Med en fælles passion for mad med varme krydderier har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann i bogen 'Krydret – fra rosenblade til ras el hanout' i 80 opskrifter slået sig sammen og lavet hverdags- og gæstemad, der er krydret uden at være stærk og mild uden at være kedelig. Opskrifterne er inspireret af køkkenet i nordafrikanske, arabiske og mellemøstlige lande, hvor Ditte og Anne både har rejst og arbejdet meget.

Publiceret 25 August 2018 06:00