Foto: Aarhus Letbane

Medie: Letbanen til Odder og Lisbjerg forventes klar næste måned

Ifølge Århus Stiftstidende regner Aarhus Letbane med, at letbane-ruten til Odder åbner i august måned

I godt og vel to uger har der kørt letbanetog på den gamle Odderbane. Dog har det været testkørsler, hvor der ikke er adgang for passagerer. Men ifølge Århus Stiftstidende går der ikke længe før, at strækningen fra Aarhus til Odder og til Lisbjrg kan åbne for offentligheden. Testkørslerne går nemlig godt, og Aarhus Letbane forventer, at de første tog kan køre med passagerer i løbet af august måned.

"Vi udfører de sidste funktionstest, hvor vi blandt andet tester togbanens ATP-system, som er det, der bremser letbanetoget, hvis letbaneføreren kører for stærkt eller overser signaler," fortæller Helle Sjørslev, der er kommunikationsmedarbejder hos Aarhus Letbane, til mediet.

De letbane-tog, som skal køre på den nye strækning, må køre med 70 til 80 kilometer i timen, hvilket er hurtigere end de tog, som køre på den eneste nuværende strækning op ad Randersvej i Aarhus.

Det er kun godkendelsen fra Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen, som efter de afsluttende testkørsler mangler, inden letbane-togene kan rulle på strækningen.

jwh

Publiceret 31 July 2018 11:15