Foto: Lars Kruse / AU Kommunikation

Her er Aarhus' mest populære studie: 2827 søgte ind

Medicin er det studie i Aarhus, hvor flest har søgt ind

Medicin er det studie i Aarhus, hvor flest har søgt om optagelse. I alt søgte 2827 ind, hvor blot 496 har fået en plads på det eftertragtede studie i Aarhus. Det skriver TV2 Østjylland.

I alt 7.314 ansøgere tilbydes i år optagelse på en bacheloruddannelse ved AU. Det er samme niveau som sidste år, oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

”Jeg vil gerne sige et stort tillykke til alle de mange dygtige, unge mennesker, der er blevet tilbudt en studieplads på Aarhus Universitet. Vi glæder os til at byde jer velkommen i Aarhus, Emdrup og Herning”, siger prorektor for uddannelse Berit Eika i pressemeddelelsen.

Mere end 27.000 ansøgninger

Aarhus Universitet modtog i år mere end 27.000 ansøgninger, hvor 10.000 havde AU som førsteprioritet.

Godt 82 procent af det samlede antal tilbudte studiepladser tilbydes ansøgere, som har haft den pågældende uddannelse som førsteprioritet. AU oplever desuden en stigning i antallet af ansøgere med høje karakterer, hvilket har resulteret i højere grænsekvotienter. Andelen af uddannelser på AU med grænsekvotient udgør i år 67 procent af det samlede udbud af uddannelser. Det tal var 63 procent i 2017, fremgår det af pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 29 July 2018 09:13