Foto: MickAnderson.dk

Sådan rammes trafikken i Aarhus af VM i Sejlsport

Under hele VM er der kørsels- og parkeringsforbud på Aarhus Ø

Der bliver ekstra tryk på trafikken i Aarhus, når VM i Sejlsport indtager byen fra 30. juli til 12. august. I en pressemeddelelse forklarer arrangørerne bag den store sportsbegivenhed, hvordan kørsels- og parkeringsforholdene bliver under turneringen.

Aarhus Ø bliver stedet, hvor det sker. Det betyder, at rigtig mange mennesker vil besøge byen ud over de 1.100 sejlere og mediefolk fra hele verden og selvfølgelig en masse både og udstyr i de store bådparker.

For at få det hele til at gå op i en højere enhed og skabe plads til alle, opfordrer arrangørerne, at gæster til VM i Sejlsport lader bilen blive hjemme og i stedet bruge de mange muligheder for offentlig transport med tog og letbanen samt gratis shuttle-busser og -færge under begivenhederne.

Ingen kørsel eller parkering på Aarhus Ø

Under hele VM er der kørsels- og parkeringsforbud på Aarhus Ø. Forbuddet gælder selvfølgelig ikke for dem, der bor på Aarhus Ø, der kan færdes præcis, som de plejer. Men for alle gæster, er det ikke muligt at færdes i bil på Aarhus Ø. Forbuddet er lavet af myndighederne for at tage hensyn til netop gæsterne på det begrænsede område ved begivenhederne, samt af sikkerhedsmæssige årsager.

Hvis man som gæst tager bilen til VM, henviser arrangørerne til byens parkeringspladser, der er anvist på kortet herunder:

(Artiklen fortsætter under kortet)

Fra Rutebilstationen og Navitas er der shuttlebusser til Aarhus Ø og på Lystbådehavnen kan man som gæst snuppe den soldrevne shuttlefærge, som let, og ganske gratis, fragter VM-gæsterne fra Fiskerivej og Kystpromenaden til sejlsportscentret på Aarhus Ø.

jwh

Publiceret 26 July 2018 17:03